Πούτιν: Μοντέλο Δυτικής Όχθης στην Ουκρανία

Μάνος Οικονομίδης

30 Μαρτίου 2026, 4:44 μμ
Share

Μια στρατηγική με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα εφαρμόζει ο Βλαντίμιρ Πούτιν στις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας που κατέλαβε με τη βία και με τη δύναμη των όπλων τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο ρωσικός στρατός.

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου εφαρμόζει στην κατεχόμενη Ουκρανία το μοντέλο των… εποικισμών του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και στα παλαιστινιακά εδάφη, γνωρίζοντας την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης στρατηγικής και επενδύοντας στη δημιουργία τετελεσμένων που θα είναι δύσκολο ή περίπου αδύνατον να ανατραπούν στο μέλλον.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα μεγάλο και οικονομικά ογκώδες πρόγραμμα επενδύσεων σε υποδομές και δημόσια έργα στις περιοχές που έχει καταλάβει στην Ανατολική Ουκρανία. Χωρίς αντίσταση, αλλά με τη μάλλον… σύμφωνη γνώμη της συλλογικής Δύσης και ειδικά των Ηνωμένων Πολιτειών, με εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων να συμμετέχουν στο όλο εγχείρημα. 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές