Πού θα πάνε οι μετοχές;

Ο Ενδελεχής

15 Ιουλίου 2018, 10:12 μμ
Share

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια ρυθμίζουν οι τελευταίες συμφωνίες της κυβέρνησης με τους δανειστές για την εποχή μετά το μνημόνιο.

Όπως είναι γνωστό, για τις αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις των τραπεζών ισχύει ένας κανόνας: σε οποιαδήποτε χρήση εμφανίσει μια τράπεζα ζημιές είναι υποχρεωμένη να εκδίδει αντίστοιχης αξίας νέες μετοχές υπέρ του Δημοσίου. 

Προς το παρόν, αυτός ο κίνδυνος είναι θεωρητικός, αφού οι τράπεζες προβλέπουν ότι από φέτος θα περάσουν σε εποχή σταθερής κερδοφορίας. 

Αν, όμως, χρειασθεί να εκδώσουν μετοχές, αυτές δεν θα μείνουν στο χαρτοφυλάκιο του Δημοσίου: συμφωνήθηκε με τους δανειστές ότι θα περνούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Άλλη μια απόδειξη ότι οι ξένοι δανειστές θέλουν να κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ κράτους και τραπεζών…

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google
#Tags

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές