fbpx

Προεκλογικός αναβρασμός στην “καραμανλική” βάση της Ν.Δ.

0 173

Ανήσυχη και απογοητευμένη για τις πολιτικές εξελίξεις εμφανίζεται η “καραμανλική” βάση της ΝΔ, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής, διαμηνύοντας προς το Μαξίμου και την ηγεσία της Ν.Δ. “Το να παραμείνουμε στη Ν.Δ. δεν παίζει πλέον ούτε ως ανέκδοτο” και ότι “στις κάλπες, θα προσέλθουμε, και μάλιστα δυναμικά”.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι η μακροσκελής ανάρτηση στο Facebook του “Πυρήνα Υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή” που αριθμεί 28.000 ακολούθους, με την οποία ασκούν δριμεία κριτική προς τις ηγεσίες Σαμαρά και Μητσοτάκη γιατί “Ήταν απολύτως ξεκάθαρο, πως, τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχαν ως αντικειμενικό σκοπό, τον σφετερισμό του ονόματος, της ιστορίας της Ν.Δ. και κυρίως των ψηφοφόρων της, οραματιζόμενοι όμως, κάτι άλλο, που σίγουρα διέφερε από τη Ν.Δ. του Εθνάρχη και του Κώστα Καραμανλή”.

Ειδικά για τον Κ. Μητσοτάκη, αναφέρουν “μας εξαπάτησε το 2019, υποσχόμενος βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. Αλλά στη συνέχεια έγινε αρωγός αυτής, φτάνοντας όπως θα θυμάστε και στο σημείο, να μεταβεί στη Σόφια, με σκοπό να μεταπείσει την βουλγαρική κυβέρνηση, να άρει το δικό της βέτο”, σημειώνοντας “Κάτι που όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ”σφράγισε” και την απόφαση του Κώστα Καραμανλή, να αποσυρθεί από τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη”.

Αναλυτικά οι Υποστηρικτές του Κ. Καραμανλή αναφέρουν:

“Χρόνια πολλά, με υγεία!!!
Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που μας έρχονται τις τελευταίες μέρες, από το στενό περιβάλλον μάλιστα του Μαξίμου, αμέσως μετά τις γιορτές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, η οποία και θα είναι περί τα μέσα ή τα τέλη Φεβρουαρίου.
Κάτι που σημαίνει, πως τα ψέματα, τελείωσαν.
Πως το κυβερνητικό έργο της Ν.Δ, αυτής της τετραετίας, έχει ολοκληρωθεί και πως οι πολίτες, θα κληθούν να το αξιολογήσουν, αλλά και να επιλέξουν, την επόμενη κυβέρνηση.
Κάθε εκλογική αναμέτρηση, είναι ιδιαίτερη.
Αυτή όμως, θα διαφέρει κατά πολύ, έναντι των άλλων.
Τουλάχιστον, σίγουρα για μας, αφού, μετά από 34 χρόνια, από τα ψηφοδέλτια του κόμματος θα λείπει το όνομα του Κώστα Καραμανλή.
Ο τελευταίος δεσμός, που μας ενώνει, εδώ και 13 χρόνια, μ΄αυτό που κάποιοι λανθασμένα, επιμένουν να το ονομάζουν, Νέα Δημοκρατία.
Διότι, ούτε ηλίθιοι ήμασταν, ούτε και εκείνοι που κινούν τα νήματα στο κόμμα, τόσα χρόνια τώρα, είναι εξυπνότεροι από μας, ώστε να μας πλασάρουν το παραταξιακό παραμύθι και ΄μεις να καθόμαστε και να το ακούμε, όπως τα παιδάκια, όταν τους αφηγείται η γιαγιά τους την κοκκινοσκουφίτσα.
Αντιλαμβανόμασταν πολύ καλά τί συνέβαινε, αλλά και μάτια είχαμε, με καλή όραση και βλέπαμε, τόσο την μετάλλαξη που υφίσταντο η Ν.Δ από τους ”επόμενους” όσο και την αθρόα εισροή στο κόμμα, ακροδεξιών και παλαιοπασόκων, με μοναδικό κριτήριο εισόδου, το να υπήρξαν στο παρελθόν, υβριστές και συκοφάντες του.
Ήταν απολύτως ξεκάθαρο, για μας, πως, τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχαν ως αντικειμενικό σκοπό, τον σφετερισμό του ονόματος, της ιστορίας της Ν.Δ και κυρίως των ψηφοφόρων της, οραματιζόμενοι όμως, κάτι άλλο, που σίγουρα διέφερε από τη Ν.Δ του Εθνάρχη και του Κώστα Καραμανλή.
Άλλωστε, η μνήμη μας, που δεν μας εγκατέλειψε ποτέ, μας υπενθύμιζε, τις εκφρασμένες κατά το παρελθόν -από αυτούς- αντιθέσεις τους, στο…..”παλαιομοδίτικο” κόμμα, το οποίο αργότερα ηγήθηκαν και έκαναν σα τα μούτρα τους.
Τέλος πάντων, αυτά πλέον έχουν ελάχιστη σημασία, καθώς περνούν στην Ιστορία.
Το ερώτημα όμως, που θα τεθεί και μάλιστα άμεσα, θα είναι το τί θα πράξει η Καραμανλική πτέρυγα, στις επόμενες εκλογές.
Το να παραμείνουμε στη Ν.Δ δεν παίζει πλέον ούτε ως ανέκδοτο.
Ένα παραπάνω, αν σκεφτούμε πως, το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο Κυριάκος, αν καταφέρει να λάβει εκ νέου την λαϊκή εντολή, θα είναι η κύρωση των Πρωτοκόλλων με τα Σκόπια.
Η οριστικοποίηση δηλαδή του ξεπουλήματος της Μακεδονίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μας εξαπάτησε το 2019, υποσχόμενος Βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε.
Αλλά στη συνέχεια έγινε αρωγός αυτής, φτάνοντας όπως θα θυμάστε και στο σημείο, να μεταβεί στη Σόφια, με σκοπό να μεταπείσει την Βουλγαρική κυβέρνηση, να άρει το δικό της Βέτο.
Κάτι που όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ”σφράγισε” και την απόφαση του Κώστα Καραμανλή, να αποσυρθεί από τη Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Φαντάζεστε, ο πρωθυπουργός του Ιστορικού Βέτο του Βουκουρεστίου, να ψήφιζε υπέρ της κύρωσης των Πρωτοκόλλων ή να επικαλούνταν μια αστεία δικαιολογία, να απέχει από την ψηφοφορία, αλλά παράλληλα να στηρίζει την κυβέρνηση που τα επικύρωσε;
Δεν υπήρχε καμία τέτοια περίπτωση.
Ανάλογη όμως είναι και η δική μας θέση.
Διότι, το 2019, δεν γνωρίζαμε.
Τώρα όμως, γνωρίζουμε.
Και ψηφίζοντας τη Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα είναι σα να ψηφίζουμε την κύρωση των Πρωτοκόλλων με τα Σκόπια.
Έτσι, από ΄δω και στο εξής, θα πρέπει να αναζητήσουμε, μεταξύ μας, το τί θα πράξουμε στις επερχόμενες εκλογές.
Αφού προηγουμένως, όμως, δοθεί και τυπικά το ”αποχαιρετιστήριο” μήνυμα, του Κώστα Καραμανλή, σ’ αυτό που κάποιοι σήμερα επιμένουν να ονομάζουν Νέα Δημοκρατία.
Ένα όμως είναι το σίγουρο.
Πως στις κάλπες, θα προσέλθουμε.
Και μάλιστα δυναμικά.”.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More