fbpx

“Debate” Μητσοτάκη-Τσίπρα

0 151

Ασκήσεις προεκλογικής ετοιμότητας στην Ολομέλεια με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μεριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέτει το δίλημμα “πρωθυπουργός Μητσοτάκη με κυβέρνηση ΝΔ ή πρωθυπουργός Τσίπρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ” και τον Αλέξη Τσίπρα να προ-καλεί τον πρωθυπουργό σε τηλεοπτικό debate ώστε ο λαός να κρίνει και να συγκρίνει προγράμματα και οράματα.

Όσον αφορά το χρόνο των εκλογών ο κ. Μητσοτάκης για μια ακόμη φορά τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης του συνταγματικού κύκλου της κυβέρνησης με τον κ. Τσίπρα για πρώτη φορά να εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα κάνει εκλογές τον Ιούλιο! Πάντως με την ολοκλήρωση της αντιπαράθεσης ρωτήσαμε στέλεχος της κυβέρνησης που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας για το αν εκτιμά ότι ο Μητσοτάκης θα εξαντλήσει την 4ετία και μας απάντησε “Δεν νομίζω”.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης,για την απόφασή του να μη μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων στη Βουλή,λέγοντας ότι “ο λαός ψήφισε αντιπροσώπους και όχι απεργούς” σημειώνοντας ότι πρόκειται για απεγνωσμένη κίνηση και προοίμιο κοινοβουλευτικής εκτροπής και παραδοχής ήττας. Κάλεσε μάλιστα το κ. Τσίπρα σε αντιπαράθεση θέσεων και όχι φωνές πόλωσης, λέγοντας επίσης “είμαστε αντίπαλοι και όχι εχθροί”.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον κ.Τσίπρα,τον κάλεσε να επανέλθει στο θεσμικό του ρόλο και όχι να επενδύει συνειδητά στην εμπρηστική ρητορική και σε εμφύλιους διχασμούς,επιλέγοντας ως εισαγωγική μουσική σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, τον ύμνο του ΕΑΜ και αφού χαρακτήρισε “σαχλαμάρες” τα περί δημοκρατικής εκτροπής που του καταλογίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι το κρίσιμο ερώτημα ενόψει των εκλογών δεν είναι “δημοκρατία ή ΝΔ” που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά “αν θέλουμε πρωθυπουργό Μητσοτάκη με κυβέρνηση ΝΔ ή πρωθυπουργό Τσίπρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”.

Μάλιστα υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής στα ζητήματα των ενόπλων δυνάμεων και ιδείς στη ισχυροποίηση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποτελεί εθνική μειοψηφία, ενώ προέβη σε μια ακόμη προεκλογική εξαγγελίας για την καθιέρωση νέου ειδικού μισθολογίου στις Ε.Δ. από 1-1-2024.

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό ότι εμπλέκει στην “προεκλογική αρένα” τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,χαρακτηρίζοντας “έσχατη καπηλεία να βγαίνουν κυβερνητικά στελέχη στα τηλεοπτικά παράθυρα και να επιδίδονται σε ένα διαγωνισμό πατριωτισμού”.

Σχολιάζοντας την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιήσει τον ύμνο του ΕΑΜ σε κομματική του εκδήλωση, είπε ότι η Εθνική Αντίσταση αναγνωρίστηκε το 1982, όχι για να μας διχάζει αλλά για να μας ενώνει και παραταύτα η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε με αρχηγό τον Ευάγγελο Αβέρωφ,καταψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο. “Μήπως μας γυρνάτε συνειδητά στην εποχή του μετεμφυλιακού διχασμού και του μίσους, γι ´ αυτό μετά τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη, κάνατε μετεγγραφή και τον Καρατζαφέρη;”, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στις αιτιάσεις για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της απουσίας του από τις ψηφοφορίες στη Βουλή,ο κ.Τσίπρας είπε ότι είναι πρόκληση να μας εγκαλεί για εκτροπή ο άνθρωπος που παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα. “Εμείς επιμένουμε να χρησιμοποιούμε αυτό το θεσμικό όπλο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείζονα παραβίαση των δημοκρατικών θεσμών από την κυβέρνηση” και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει τις ψηφοφορίες αν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δώσουν εξηγήσεις και σαφείς απαντήσεις για ποιο λόγο παρακολουθούσαν στελέχη των Ε.Δ. και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Επιπλέον υπεραμύνθηκε των επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνησης και ως αξιωματικής αντιπολίτευσης στα ζητήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων κατηγορώντας τη κυβερνηση για “αδιαφορία, υποκρισία και μέριμνα μηδεν” σε όσους άνδρες και γυναίκες φορούν το εθνόσημο.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More