fbpx

“Ο Σαμαράς τελειώνει τον μητσοτακισμό” ή “Ο Μητσοτάκης εκφράζει τους νεοδημοκράτες”;

0 182

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ευρύτερα στη “δεξιά πολυκατοικία” με αφορμή τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, στα “Νέα”. Την ώρα που αρκετά στελέχη εκφράζουν σύμφωνη γνώμη με τις θέσεις Σαμαρά, η Ντόρα Μπακογιάννη τού δείχνει εμμέσως πλην σαφώς την πόρτα της εξόδου, τονίζοντας με νόημα ότι “η ιστορία του κόμματος μας είναι γνωστή”.

“O ελληνικός λαός ψήφισε Ν.Δ. και του βγήκε Ποτάμι. Μιλάμε πλέον για την απόλυτη πολιτική εξαπάτηση του εκλογικού σώματος”. Το σχόλιο ανήκει στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, με αφορμή τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά που ταρακούνησαν την “δεξιά πολυκατοικία”, σε σημείο φιλοσαμαρική ιστοσελίδα να γράψει “Ο Σαμαράς… τελειώνει τον μητσοτακισμό”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας μάλιστα στην εφημερίδα “Τα Νέα” που στηρίζει τα μάλα την κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρεται με την κριτική που άσκησε να επιχείρησε να εκφράσει και να προσεγγίσει βουλευτές της Ν.Δ. που νιώθουν παραγκωνισμένοι από το σύστημα Μητσοτάκη και περίμεναν την αξιοποίησή τους στον πρόσφατο ανασχηματισμό, αλλά κι αυτούς που δυσανασχετούν ήδη με την τοποθέτηση στενών συνεργατών του Κ. Μητσοτάκη σε εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου της Επικρατείας. Για τον ίδιο τον κ.Σαμαρά λέγεται ότι μείζον θέμα είναι ότι δεν έχουν βγει ακόμη οι κουκούλες των μαρτύρων της υπόθεσης Νοvartis και δεν έχει ακόμα κάτσει στο εδώλιο ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Πάντως για την ιστοσελίδα antinews.gr η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού αποτελεί “Ολική ρήξη με τον εθνομηδενισμό, τον ραγιαδισμό και τη δουλικότητα που πρεσβεύει ο μητσοτακισμός σηματοδοτούν τα νέα πυρά που εκτοξεύει ο Σαμαράς”, ενώ παράλληλα ο υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη δήλωσε στο Κανάλι της Βουλής “Τι εκλαμβάνεται ως κριτική; Είπε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι Ποτάμι. Αυτή είναι η κριτική; Γιατί είπε ο Μητσοτάκης ότι είναι Ποτάμι ή εγώ ότι είναι Ποτάμι; Ναι η Νέα Δημοκρα­τία δεν είναι Ποτάμι. Καλά τα είπε ο κ. Σαμαράς. Συμφωνώ μαζί του 100%”. Και πρόσθεσε “Ο κ. Σαμαράς επα­νέλαβε τις γνωστές από την αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας μέχρι σήμερα πολιτικές του θέσεις, είναι συνεπής στην ιδεολογία του. Τον κ. Σαμαρά μπορεί κάποιος να τον συμπαθεί ή να τον αντιπαθεί, αλλά δεν μπορεί να μην πει ότι αυτό που λέει το πιστεύει από την αρχή που μπή­κε στην πολιτική. Λοιπόν αυτές είναι οι θέσεις του Αντώνη Σαμαρά, με αυτές εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ., με αυτές κυβέρνησε τη Ν.Δ. ως πρόεδρος της και την Ελλάδα ως πρωθυπουργός της, αυ­τές εξακολουθεί να έχει μέχρι σήμερα και βεβαίως έχει δικαίωμα να τις λέει. Αυτό γιατί είναι μομφή κατά του Μητσοτάκη, μόνο όσοι το γράφουν το ξέρουν”

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη εμμέσως πλην σαφώς έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι όποτε η παράταξη διευρύνθηκε πολιτικά γινόταν κυβέρνηση, ενώ όταν συρρικνωνόταν έμενε στην αντιπολίτευση. Υπενθύμισε με νόημα ότι η “πολιτική ιστορία του κόμματός μας είναι γνωστή”, αναφερόμενη εμμέσως στην πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και τις ευθύνες του Α. Σαμαρά εκείνη την περίοδο.

Ερωτώμενη για τη συνέντευξη του Α. Σαμαρά η κ. Μπακογιάννη είπε συγκεκριμένα “Δεν έχω σκοπό να σχολιάσω τη συνέντευξη του κ. Σαμαρά. Πόσω μάλλον μια μέρα σαν τη σημερινή όπου πολλά από τα θέματα που έθιξε ο κ. Σαμαράς απαντώνται με την πολιτική του πρωθυπουργού. Μια φράση θα πω μόνο: Η πολιτική ιστορία του κόμματός μας είναι γνωστή. Οποτεδήποτε η παράταξη διευρύνθηκε έγινε κυβέρνηση και πήρε μεγάλα ποσοστά. Οποτεδήποτε συρρικνώθηκε έμεινε στην αντιπολίτευση. Σήμερα που μιλάμε έχουμε μια παράταξη με ευρύτητα. Οι νεοδημοκράτες εκφράζονται γνησίως από τον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός δίνει καθημερινά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις μια μάχη που ο ελληνικός λαός του αναγνωρίζει”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του είχε εκφράσει αιχμηρή για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και τόνισε μεταξύ άλλων “Ο συμβολισμός του ανασχηματισμού δεν πρέπει να στέλνει αντιφατικά μηνύματα. Ότι δηλαδή η Παράταξή μας υιοθετεί σήμερα απόψεις που η ίδια έχει πολεμήσει, όπως οι Πρέσπες και το σχέδιο Ανάν. Ή ότι επιβραβεύει πρόσωπα που έχουν αντίθετη πολιτική άποψη…” τονίζει και επισημαίνει με νόημα “Με το να μετακινηθούμε σε θέσεις “Ποταμιού” δεν κατακτάμε το πολιτικό Κέντρο- Τι θα γίνει με τη δεξιά;”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More