Ρωσία: Αποκλείστηκε από Μουντιάλ και Ολυμπιακούς Αγώνες – σκάνδαλο ντόπινγκ

0 7

Τον αποκλεισμό της Ρωσίας από κάθε διοργάνωση σε όλα τα αθλήματα για τα επόμενα δύο χρόνια λόγω παραβάσεων σε θέματα ντόπινγκ αποφάσισε το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης.

Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές της δεν θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και στο Μουντιάλ του 2022.

Το πόρισμα της έρευνας ήταν… καταδικαστικό για την υπηρεσία ντόπινγκ της Ρωσίας, καθώς αποδείκνυε πως το εργαστήριο αντινόπινγκ της Μόσχας έκρυβε, αλλοίωνε και αντικαθιστούσε δείγματα αθλητών της χώρας από όλες τις διοργανώσεις και τα αθλήματα!

Όλα στηρίχθηκαν στην έκθεση Μακ Λάρεν, του Καναδού καθηγητή πανεπιστημίου, ο οποίος μετά από καταγγελίες στη WADA από ρωσίδα αθλήτρια και τον προπονητή της έκανε μια σε βάθος έρευνα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, περισσότεροι από 1.000 Ρώσοι αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στους χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Σότσι και στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2012 ενεπλάκησαν ή ωφελήθηκαν προκειμένου να αποκρύψουν θετικό δείγμα ντόπινγκ, αναφέρεται στην έκθεση που δημοσιοποίησε ο WADA το 2016.

Ο Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν, ανάφερε: «Στη θεσμική συνωμοσία συμμετείχαν, το υπουργείο Αθλητισμού και πολλές υπηρεσίες, όπως ο οργανισμός αντιντόπινγκ της Ρωσίας (σ.σ.: Rusada) το εργαστήριο αντιντόπινγκ της Μόσχας παράλληλα με την FSB (σ.σ.: μυστικές υπηρεσίες της χώρας) για να χειραγωγήσουν τους ελέγχους ντόπινγκ».

Ο ΜακΛάρεν είπε επίσης ότι η Ρωσία κατέκτησε 24 χρυσά, 26 ασημένια και 32 χάλκινα μετάλλια στο Λονδίνο το 2012 και κανένας Ρώσος αθλητής δεν βρέθηκε θετικός

«Η επιθυμία να κερδίσουν μετάλλια αντικατέστησε τη συλλογική ηθική και τις Ολυμπιακές αξίες του ευ αγωνίζεσθαι. Για χρόνια οι διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις είχαν κυριαρχηθεί από τους Ρώσους. Οι προπονητές και οι αθλητές έπαιξαν σε ένα άνισο πεδίο. Οι φίλοι του αθλητισμού και οι θεατές εξαπατήθηκαν και είναι καιρός πλέον αυτό να σταματήσει».κιο, αλλά και στο Μουντιάλ του 2022.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More