fbpx

Σάλος από τις κυνικές δηλώσεις Πέτσα

0 205

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ασκεί δριμεία κριτική στο δόγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”, όπως αυτό διατυπώθηκε από το αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα με αφορμή την ενεργειακή κρίση και απαντώντας σε για το τι θα γίνει με τα νοικοκυριά που από το πετρέλαιο πήγαν στο φυσικό αέριο.

Δήλωση την οποία ο κ. Πέτσας επιχείρησε να ανασκευάσει αργότερ μιλώντας για μια “ατυχή στιγμή” και κατηγορώντας τα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση λέγοντας ότι η “αποσπασματική προβολή της φράσης μου διαστρεβλώνει την αλήθεια”.

Ειδικότερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις ανακοινώσεις ανέφεραν:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κυνισμός και η αλαζονεία συναντά την κοροϊδία

Η κυβέρνηση ζητάει από χιλιάδες πολίτες να πάνε από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο. Στο απλό δημοσιογραφικό ερώτημα αν η κυβέρνηση θα στηρίξει το κόστος μετάβασης ο κ. Πέτσας απάντησε κυνικά με τη φράση “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”.
Τώρα έρχεται να μας πει ότι ήταν μια “ατυχής στιγμή” και ταυτόχρονα μιλάει για προσπάθεια διαστρέβλωσης και εκμετάλλευσης.
Ο κυνισμός και η αλαζονεία συναντά την κορόιδα. Όσο δεν πάει σπίτι του είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για λάθος. Μπροστά στον δύσκολο χειμώνα η γραμμή Μητσοτάκη είναι: “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”.

ΠΑΣΟΚ: Αλαζονικός οίστρος

Ο αλαζονικός οίστρος της κυβέρνησης συνεχίζεται, με τον κ. Πέτσα να παίρνει σήμερα τη σκυτάλη.
Η ατυχέστατη -και μετά την ανασκευή- δήλωση ότι όποιος δεν προσαρμοστεί στην ενεργειακή πραγματικότητα, πεθαίνει είναι αποκαλυπτική πολιτικού κυνισμού.
Η ενεργειακή πολιτική, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο, απαιτεί πολύ μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Αναμένουμε από την Κυβέρνηση να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της εποχής.

ΚΚΕ: Μνημείο κυνισμού και “κοινωνικού δαρβινισμού”

Αντί η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, καλεί τα λαϊκά νοικοκυριά να ξανα-πληρώσουν για να ξανα-μετατρέψουν τη θέρμανση των σπιτιών τους από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο. Και όλα αυτά στο όνομα της προσαρμογής που “όποιος δεν την ακολουθήσει, πεθαίνει”.Πρόκειται για μνημείο κυνισμού και “κοινωνικού δαρβινισμού” που, αν κάτι αποδεικνύει, είναι την ανάγκη να “πεθάνουν” πολιτικά όσοι υπηρετούν τέτοιες πολιτικές και τέτοιες απόψεις. Κύριοι της κυβέρνησης, να πληρώσετε εσείς τα έξοδα για τις όποιες αλλαγές στους λέβητες!

Ελληνική Λύση: Απροσάρμοστοι

Η κυβέρνηση δυστυχώς αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να «προσαρμοστεί» στην άσκηση πολιτικής επ´ ωφελεία των Ελλήνων, αλλά αντίθετα, προσαρμόζεται μόνον στις απαιτήσεις των ολιγαρχών.
Είμαστε βέβαιοι ότι στις επόμενες εκλογές θα τους «προσαρμόσει» ο λαός και οι «απροσάρμοστοι» θα τεθούν οριστικά στο περιθώριο.

ΜέΡΑ25: Η κυβέρνηση να σταματήσει να εμπαίζει και να προσβάλλει τους πολίτες

“Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί πεθαίνει” ανέφερε χαρακτηριστικά κυνικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Μητσοτάκης Α.Ε., γνωστός από τις λίστες του για τα ΜΜΕ, κ. Πέτσας, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή αναφορικά με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης να επιδοτήσει την περιβαλλοντική οπισθοδρόμηση από τους καυστήρες φυσικού αερίου στους καυστήρες πετρελαίου.

Αν μας έλεγε η Κυβέρνηση ότι θα επιδοτήσει τις θερμικές αντλίες φερ’ ειπείν, όπου δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για το περιβάλλον, θα το θεωρούσαμε εύλογο. Αν μας έλεγε ότι θα υπάρξουν κάποια κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης ακόμα προς την κατεύθυνση αυτή, επίσης θα το θεωρούσαμε εύλογο. Αλλά το να σχεδιάζει να επιδοτήσει η Μητσοτάκης Α.Ε. κάτι που μας πηγαίνει πίσω σε αυτό που πριν επιδοτούσαμε αντίστροφα για να πάμε περιβαλλοντικά “μπροστά”, είναι παντελώς παράλογο.

Και όταν μάλιστα όλος αυτός ο παραλογισμός, ντύνεται και με τον δαρβινισμό που εξέφρασε ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη, γίνεται πραγματικά εξοργιστικός και ασυγχώρητος. Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να εμπαίζει και να προσβάλλει τους πολίτες και να αφήσει τους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την πράσινη μετάβαση για την οποία έχει μιλήσει πολλές φορές ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αλλά τελικά βλέπουμε όλες και όλοι πόσο το εννοούσε κι αυτό.
Αυτό που χρειάζεται είναι μια αληθινή ενεργειακή αναβάθμιση με κοινωνικά κριτήρια και 100% χρηματοδότηση προς όφελος των πολιτών, τού περιβάλλοντος και της εθνικής οικονομίας, όπως έχει προτείνει το ΜέΡΑ25.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More