Σχόλιο αγοράς (Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024)

Αίθουσα Σύνταξης

15 Οκτωβρίου 2024, 6:37 πμ
Share

Πτώση κατά 0,37 % κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. στη συνεδρίαση της Δευτέρας, κλείνοντας στις 1.411,49  μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα  79,13 εκατ. ευρώ. Στους επιμέρους δείκτες ο FTSE LARGE CAP έκλεισε στις 3.424,27 μονάδες, ενώ ο FTSE MID CAP στις 2.288,6 μονάδες.

Κέρδη κατέγραψε η ΕΕΕ (+1,4%), η ΜΠΕΛΑ (+0,86%) και η ΟΤΟΕΛ (+1,13%). Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η ΜΟΗ (-0,96%) και η CENER (-2,78%). Απολογιστικά, 54 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 53 εκείνων που υποχώρησαν.

Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο της ATTICA BANK σχετικά με την ΑΜΚ της από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η πίστωση των μετοχών από το reverse split θα γίνει στις 18 Οκτωβρίου και η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών και η δυνατότητα άσκησης των δικαιωμάτων θα ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου. Τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής πριν το reverse split είναι η σημερινή.

Η QUEST γνωστοποίησε την συμφωνία για απόκτηση του 70% της εταιρείας Μπενρουμπή Α.Ε με το τίμημα στα 27,2 εκατομμύρια ευρώ με την συμφωνία να περιλαμβάνει την δυνατότητα απόκτησης και του υπολειπόμενου 30% το 2027.

Σε νέα έκθεση της η EUROBANK EQUITIES ανεβάζει τις τιμές στόχους για τις τραπεζικές μετοχές αυξάνοντας τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή τους το 2024-2026 και διατηρώντας την τράπεζα Πειραιώς ως την κορυφαία επιλογή.

H JP MORGAN εκτιμά ότι σε περίπτωση αναβάθμισης της ελληνικής αγοράς σε καθεστώς developed market θα υπάρξουν πιο πολλές εκροές από παθητικά funds παρά εισροές με την στάθμιση της Ελλάδας στις αναπτυγμένες αγορές να αναμένεται στο 0,2% .

Συνεχίζει να κινείται εντός του στενού εύρους διακύμανσης 1.400-1.430 μονάδων ο Γ.Δ. με πρώτη σημαντική στήριξη τις 1.400 μονάδες.

 

Το περιεχόμενο των παραπάνω αναλύσεων, απόψεων, εκτιμήσεων, κρίσεων δεν έχει αποσταλεί στις αναφερόμενες εταιρίες και εκφράζει την άποψη του αναλυτή κατά την ημερομηνία σύνταξής τους και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Το παρόν δεν αποτελεί προτροπή για την αγορά, πώληση ή/και διακράτηση αξιών και αποσκοπεί στην ενημέρωση των επενδυτών.
Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές