Σχόλιο αγοράς (Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου)
Σταθεροποιητικά κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. στη συνεδρίαση της Τετάρτης, κλείνοντας στις 1.457,6 μονάδες.
Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 140,6 εκατ. ευρώ. Στους επιμέρους δείκτες ο FTSE LARGE CAP έκλεισε στις 3.558,75 μονάδες, ενώ ο FTSE MID CAP στις 2.300,8 μονάδες.
Κέρδη κατέγραψε η ΕΚΤΕΡ (+7,33%), η ΛΑΜΔΑ (+1,82%) και ο ΜΥΤΙΛ (+1,1%). Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η ΜΠΕΛΑ (-2,4%) και ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-1,3%). Απολογιστικά, 53 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 46 εκείνων που υποχώρησαν.
Η ΔΕΗ ξεκινάει την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ στην Ιταλία μετά την κατασκευή δύο φωτοβολταϊκών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 32 MWATT. Νέα φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα προστίθενται συνεχώς στο χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ με την εγκατεστημένη ισχύι να προσεγγίζει τα 5,5 GWATT.
Στις 13/12 θα πραγματοποιηθεί η ακύρωση και διαγραφή 12,7 εξ ίδιων μετοχών της ΔΕΗ.
Σήμερα αναμένεται η συνεδρίαση της ΕΚΤ για την απόφαση σχετικά με τα επιτόκια. Οι αγορές δίνουν πιθανότητα 80% για μια μείωση 25 μονάδων βάσης και 20% για μια μείωση 50 μονάδων βάσης.
Ο πληθωρισμός στην Αμερική διαμορφώθηκε στο 2,7% και ήταν σύμφωνος με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Το Latsco Family Office διέθεσε 2,6 εκατ. μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην τιμή των 18 ευρώ σε διεθνείς επενδυτές, στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιώργο Περιστέρη και σε άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.
Σταθεροποιητική συνεδρίαση για τον Γ.Δ. ενόψει των αποφάσεων της ΕΚΤ.