fbpx

Σε βέρτιγκο η κυβέρνηση: Η Δόμνα ανασκευάζει, ο Βορίδης ανοιχτό, ο Άδωνις απολύει

112

Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών φαίνεται ότι προκαλεί αναστάτωση στην κυβέρνηση, και για να είμαστε δίκαιοι και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ωστόσο, το γεγονός ότι είναι η κυβέρνηση που αποφασίζει για τα μέτρα που θα ισχύσουν, αναγκάζει τους πολίτες να παρακολουθούν με αγωνία οτιδήποτε αποφασίζεται στο cabinet office και αφορούν στην υγεία, στην τσέπη και στην καθημερινότητα τους.

Όπως και στο παρελθόν με τα «πήγαινελα» για τα λοκντάουν, το άνοιγμα-κλείσιμο των καταστημάτων, τις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που έμεναν πίσω από τις κλειστές πόρτες, έτσι και σήμερα στην κυβέρνηση δυσκολεύονται να πάρουν μια ξεκάθαρη απόφαση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, για ποιος επαγγελματικούς κλάδους θα ισχύσει και κυρίως για τις επιπτώσεις όσων αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο ενώ τους έχει επιβληθεί.

Και εκεί κρύβεται όλη η ουσία του πράγματος, καθώς το μέτρο της υποχρεωτικότητας και οι πειθαρχικές ποινές για τους απείθαρχους, που η εφαρμογή τους στο Δημόσιο θα δημιουργήσει και προηγούμενο για τον ιδιωτικό τομέα καταρχάς στις ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στην ιδιωτική υγεία και στη συνέχεια όπου επιβάλλεται το μέτρο θα μπορεί ο εργοδότης να προχωρήσει σε απόλυση, έχει προκαλέσει ένα νέο ενδοκυβερνητικό μπάχαλο.

Από την αρμόδια που ανασκεύασε στον… αναρμόδιο που ήταν κάθετος!

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, ως υφυπουργός Εργασίας, δήλωσε προ ημερών ότι όταν παρέλθει ο χρόνος της υποχρεωτικής αργίας και ο εργαζόμενος δεν έχει προχωρήσει στον εμβολιασμό, η επιχείρηση θα μπορεί να τον απολύει αναφερόμενη στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Λίγες ώρες αργότερα ανασκεύασε τις δηλώσεις της περί απολύσεων σε όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν. «Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος» είπε για να κατευνάσει τα πνεύματα, όμως επί της ουσίας άνοιξε το θέμα: «Η Δόμνα έκανε λάθος ή είναι λαγός;».

Την επομένη ο Βορίδης ήρθε για να γείρει την πλάστιγγα στην πλευρά του «λαγός» στο παραπάνω ερώτημα: «Για προφανεις λόγους οι υποχρεώσεις υγειονομικές που συνδέονται ορισμένα επαγγέλματα θα υπάρξουν ως υποχρέωση και για την αντιμετώπιση της πανδημίας για ορισμένα επαγγέλματα. Αν κάποιος δεν έχει αυτές τις προϋποθέσεις, είναι προφανές ότι θα βρίσκεται σε παραβίαση της συμβάσεως εργασίας του» ήταν τα ομιχλώδη αρχικά λόγια του, για να συμπληρώσει σε διευκρινιστική ερώτηση του ΣΚΑΪ αν συντρέχουν λόγοι απόλυσης του εργαζόμενου, «μα βέβαια!».

Και τώρα είναι η σειρά του Άδωνη Γεωργιάδη, που μπορεί να μην είναι στο Εργασίας όμως προίσταται υπουργείου που έχει σχέσεις με την αγορά και τις επιχειρήσεις.

«Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει την λειτουργία της επιχείρησης. Αν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δεν δικαιολογείται η απόλυση. Αν δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δικαιολογείται. Θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί» είπε ξεκάθαρα ο υπουργός στον ΑΝΤ1. Και περιμένουμε το επόμενο χτύπημα ή τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ που όπως μαθαίνουμε αντιμετωπίζει το δίλημμα να υποστηρίξει την πρωτοβουλία ή να πάει απέναντι.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More