Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Σόου Καλλιτσάντση σε… φιλικό γήπεδο!

0 8

Δεν ήταν παρουσίαση αποτελεσμάτων ενώπιον απαιτητικών αναλυτών-ερευνητών, αλλά μάλλον… φιλικό ματσάκι, η χθεσινή εμφάνιση της διοίκησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενώπιον των θεσμικών επενδυτών για την ανάλυση των μεγεθών του εννεαμήνου.

Πράγματι η διοίκηση της εταιρίας «ξεμπέρδεψε» γρήγορα, σε λιγότερα από 35 λεπτά, στις τηλεδιασκέψεις που είχε χθες το απόγευμα τόσο με τους αναλυτές, όσο και με τους ομολογιούχους.

Αφού διάβασε το… ποίημά της, δηλαδή επανέλαβε για μια ακόμη φορά -στα αγγλικά αυτή τη φορά- όσα είχε ανακοινώσει το απόγευμα, ζήτησε να της υποβληθούν ερωτήσεις.

Οι αναλυτές όμως φαίνεται να… βαριούνται. Δύο, τρείς ερωτήσεις όλες και όλες, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και ο διαιτητής (που δεν ήταν άλλος από τον κ. Καλλιτσάντση) σφύριξε τη λήξη.

Έτσι δεν πληροφορηθήκαμε ούτε ποιο είναι το στρατηγικό σχέδιο και αν υπάρχει αυτό, ούτε για το ενδεχόμενο αύξησης κεφαλαίου, τους περίφημους «Ολλανδούς» και τους «ενδιαφερόμενους εφοπλιστές».

Μάθαμε, όμως, διάφορα άλλα… χρήσιμα πράγματα, όπως:

– Με τη νέα διοίκηση η εταιρία «πετάει», προφανώς λόγω της συγχώνευσης με την «Άνεμος» και πέτυχε αύξηση εγκατεστημένης ισχύος 65%.
– Πλέον από τρίμηνο σε τρίμηνο βελτιώνει τις επιδόσεις της, άσχετα αν οι τράπεζες δεν της φέρονται ιδιαίτερα… φιλικά.
– Υποφέρει μεν από τον Covid-19, αλλά λιγότερο από άλλες εταιρίες και η επίδραση είναι μικρότερη κατά 30% σε σχέση με την πρώτη φάση της πανδημίας.
– Ο μετασχηματισμός θα αποφέρει οφέλη 30 εκατ. ευρώ μέχρι το 2023.
– Οι απολύσεις καλά κρατούν, αφού η μείωση προσωπικού στον κατασκευαστικό κλάδο φτάνει το 20%!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More