fbpx

Στο στόχαστρο του συστήματος ο Μιχάλης Κατρίνης

0 214

Η ανοίκεια επίθεση του Άδωνη Γεωργιάδη κατά του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ./ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη αλλά και με μηνύματα, έρχεται απλά να επιβεβαιώσει ότι ο βουλευτής Ηλείας βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο όλων όσοι δεν καλοβλέπουν την προοπτική της σύγκλισης των δημοκρατικών δυνάμεων, όχι απαραιτήτως μόνο από το γαλάζιο στρατόπεδο.

Στην αντιπαράθεση Γεωργιάδη-Κατρίνη ανέβηκαν οι τόνοι όταν την κριτική του ΚΙΝΑΛ προς το υπουργείο Ανάπτυξης για την απουσία ελέγχων στην αγορά, ο υπουργός την έκανε προσωπική υπόθεση, προκειμένου να εξυπηρετηθεί μικροπολιτικά και να δημοσιοποιήσει τη συνεργασία του με τον κ. Κατρίνη την περίοδο 2012-13. Τότε που είχε τοποθετήσει, ως υπουργός Υγείας, τον κ. Κατρίνη πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ.

«Θα πίστευα ότι με την καλή μας συνεργασία στο υπουργείο Υγείας, όταν σας είχα διορίσει, θα ξέρατε ότι είμαι επιμελής και εργάζομαι. Δεν πιστεύω να το ξεχάσατε. Και όταν σας πρότεινα για τον ΟΚΑΝΑ. Άρα πρέπει να δείχνετε έναν σεβασμό όταν ασκείτε κριτική σε εμένα. Με εσάς το εκλαμβάνω προσωπικά και γίνομαι κακός», είπε ο κ. Γεωργιάδης για να απαντήσει ο Μ. Κατρίνης «όταν κάποιος έχει ένδεια επιχειρημάτων καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις και κακία! Ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να έχει την άποψή του, όντως τον γνώρισα όταν ήμουν στον ΟΚΑΝΑ. Την περίοδο 2007-2011 κανείς στο ΠΑΣΟΚ δεν επιδίωκε να είναι κοντά στον Γεωργιάδη που καθόταν σε άλλα έδρανα (σ.σ. ΛΑΟΣ). Ως υπουργός Υγείας με εξέπληξε με την ταχύτητα και τα αντανακλαστικά που είχε, πιθανότατα λόγω της μετάβασης στο νέο πολιτικό χώρο».

Κι επειδή στη Voice δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, ο Άδωνις σέρβιρε ξαναζεσταμένο φαγητό, αφού τον «διορισμό» Κατρίνη τον είχε πρωτοπαρουσιάσει το 2020, όταν είχαν ξελαρυγγιαστεί τα παπαγαλάκια ότι ο Κατρίνης ήταν στην ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ. που θα πήγαινε προς Κουμουνδούρου. Τότε πρώτη φορά έκανε την «αποκάλυψη» στον Γιώργη ο Άδωνις, ότι ο διορισμός Κατρίνη είχε την υπογραφή του, όταν και τα παιδιά στο νηπιαγωγείο είχαν μάθει ότι ισχύει το σύστημα 4-4-2 στην τρικολόρε κυβέρνηση.

Γαλάζια αγωνία για την προοδευτική διακυβέρνηση

Η δημοσκοπική ανάταση του ΚΙΝ.ΑΛ./ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με την απομάκρυνση του από το άρμα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, έχει σημάνει συναγερμό στο γαλάζιο στρατόπεδο, προκειμένου είτε να «φρενάρει» την προσέγγιση Κουμουνδούρου-Χαρ. Τρικούπη, είτε να «λερώσει» το ΚΙΝ.ΑΛ. για να επιστρέψει στα «ιστορικά χαμηλά» του, τουλάχιστον δημοσκοπικά.

Ωστόσο, ο Άδωνις με τη «λούπα» της προσωπικής επίθεσης στον Μ. Κατρίνη «πέρασε» και μηνύματα με σαφήνεια. Το πρώτο, σε επίπεδο ιδιάζουσας κοινωνίας της δυτικής γείτονος «θα δείχνετε σεβασμό στους ευεργέτες σας», θα το πετάγαμε αν δεν υπέκρυπτε την υπόσχεση της επανάληψης μιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Κι εκεί υπεισέρχεται ακόμα πιο έντονα η ανταπάντηση Γεωργιάδη στον Κατρίνη, «από κει που δεν μας κάνατε παρέα, μας βάλατε στην κυβέρνηση. Υπουργός στη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ήμουν ως βουλευτής ΛΑΟΣ. Θα είμαι εδώ για να θυμίζω στο ΠΑΣΟΚ -όσο και να θέλετε να έχετε αμνησία- ότι έχουμε υπάρξει μαζί στην ίδια κυβέρνηση και πάνω από μία φορά». Υπάρχει σαφέστερο μήνυμα «μην κλείσετε με τους άλλους -που στο κάτω κάτω υπάρχει και μια ιδεολογικοπολιτική σύνδεση- αλλά εδώ είμαστε για να κάνουμε συγκυβέρνηση», δεν βαριέσαι, μέσες, άκρα, θα τα βρούμε…

Προ 20ημέρου, παραπολιτικά περί δυσαρέσκειας της ηγεσίας Ανδρουλάκη προς την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από πλευράς Κατρίνη είχαν κατακλύσει διαδίκτυο και εφημερίδες. Η επιλογή του είχε «ενοχλήσει» το «δεξιό κομμάτι» του ΚΙΝ.ΑΛ., που βλέποντας πως ο συγκεκριμένος κρίκος κόλλαγε σε μια προοδευτική αλυσίδα, βάλθηκε να τον σπάσει.

Τότε η πρόφαση ήταν η παρέμβαση του για τις διώξεις της ερευνητικής δημοσιογραφίας, μετά ήρθαν οι «ισαποστάσεις» με τον Πολάκη, σήμερα το repetition του διορισμού του, την επόμενη ίσως το ότι είχε χτυπήσει το συμμαθητή του τον Μανωλάκη στην Ε’ Δημοτικού στο Πελόπιο Ολυμπίας…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More