fbpx

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν τον Μητσοτάκη να σύρεται σε εκλογές

0 182

Ένα πλέγμα κοινωνικών καταστάσεων, πολιτικών γεγονότων και ευρύτερων εξελίξεων δημιουργεί την αναπόδραστη εξέλιξη της προσφυγής στις κάλπες, σε πείσμα των επιθυμιών Μητσοτάκη.

Αυτή είναι η εκτίμηση κορυφαίων παραγόντων της Κουμουνδούρου, πάνω στην οποία ήδη προετοιμάζονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας σε πολλές περιπτώσεις έχει δημοσιοποιήσει αυτήν την εκτίμηση, τόσο το διάστημα «προ παρακολουθήσεων» όσο και μετά από αυτό, πιέζοντας μάλιστα τον πρωθυπουργό προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πριν από τις θυελλώδεις εξελίξεις του Αυγούστου για την επιβεβαίωση της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, των δημοσιογράφων και άλλων πολιτών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούσε ανοιχτά τον Κ. Μητσοτάκη για τις πρόωρες κάλπες υποδεικνύοντας μάλιστα και ημερομηνίες, συμμετέχοντας επιδεικτικά στο «γαϊτανάκι» που είχε στηθεί από το Μαξίμου. Μετά τη θρυαλλίδα των υποκλοπών, έχει προχωρήσει στην ίδια εκτίμηση τόσο σε συζητήσεις με στενούς συνεργάτες όσο και στην πρόσφατη διευρυμένη σύσκεψη του Εκτελεστικού Γραφείου, του πολιτικού σχεδιασμού και του προεδρείου της Κ.Ο του κόμματος. Γι’ αυτό άλλωστε παραμένει ο εκλογικός συναγερμός στην Κουμουνδούρου, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι λίστες με τα ονόματα των υποψήφιων ανά περιφέρεια (παραμένουν εκκρεμότητες στο Επικρατείας όπου αναμένονται απαντήσεις από προσωπικότητες που τους έχει προταθεί η συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο).

Το κοκτέιλ «θανάτου» της κυβέρνησης

Τα επιμέρους στοιχεία, από τα οποία προκύπτει η εκτίμηση στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές, όπως πληροφορείται η Voice, συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για κάθε κυβέρνηση και λειτουργούν ως επιταχυντής πολιτικών εξελίξεων.

Ήδη διανύουμε έναν δύσκολο Σεπτέμβρη όπου οι πολίτες με την επιστροφή τους από τις διακοπές βρίσκονται μπροστά σε έναν Γολγοθά αυξημένων απαιτήσεων και υπέρογκων εξόδων για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Φορολογικές υποχρεώσεις, αυξημένα τιμολόγια ρεύματος, μετακινήσεων και καταναλωτικών προϊόντων συν τις υποχρεώσεις για την έναρξη των σχολείων που συνοδεύονται από ανατιμήσεις πλέον και στις υπηρεσίες. Όποιες ελαφρύνσεις κι αν υποσχεθεί ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη είναι δεδομένο ότι θα αποδειχθούν «ασπιρίνες» μπροστά στο βάρος των υποχρεώσεων, καθώς η κατάσταση που επικρατεί στην ενέργεια και «γονατίζει» όλη την Ευρώπη θα δυσκολέψει τη εύρεση συνολικής λύσης. Αυτήν στην οποία ελπίζει ο Κυρ. Μητσοτάκη για να ξεπεράσει τον κάβο με ευρωπαϊκό χρήμα.

Τα συγκεκριμένα ζητήματα αφορούν στην τσέπη του πολίτη και ενδιαφέρουν άμεσα τον οποιοδήποτε. Αυτό δεν σημαίνει πως η κυβέρνηση δεν πλήττεται και από το μπαράζ αντιθεσμικών και αντιδημοκρατικών ενεργειών της, οι οποίες αποκαλύπτονται καθημερινά. Αν και στην Κουμουνδούρου βλέπουν πως το αφήγημα των παρακολουθήσεων αρχίζει να φθίνει -γι’ αυτό άλλωστε «έτρεξαν» τις οικονομικές προτάσεις ενόψει ΔΕΘ- αυτό θα συνεχίζει να υπάρχει ως υπόβαθρό τόσο θεσμικής κριτικής προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και συνεννόησης με τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Η γαλάζια αμφισβήτηση

Αυτό που προέκυψε ως απόρροια της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, και το οποίο ούτε μπορούσαν να επηρεάσουν στην Κουμουνδούρου αλλά ούτε πίστευαν να έχει τέτοια έκταση και σημασία, είναι η ευθεία αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Κ. Μητσοτάκη εντός της Ν.Δ. Η ομιλία Καραμανλή ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» σε μια συνεχώς αυξανόμενη δυσαρέσκεια εντός των γαλάζιων τειχών, δυσαρέσκεια που μόνο ένα μικρό μέρος της εξωτερικεύτηκε (με τις διαφοροποιήσεις Κεφαλογιάννη, Τζαβάρα, Κακλαμάνη) καθώς υπάρχει ακόμα… μπόλικη.

Όλα τα παραπάνω και με ερωτηματικά να συνοδεύουν ακόμα το που θα φτάσουν τα τουριστικά έσοδα -για τα οποία η αισιοδοξία έχει υπερακοντιστεί- αλλά και το ποια θα είναι η κατάσταση με την πανδημία στο αμέσως προσεχές διάστημα, στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως μετά την παρουσία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More