fbpx

Τα μικρά προβλήματα που θα γίνουν… μεγάλος μπελάς του Μητσοτάκη

0 216

Δεν τον αφήνουν να πάρει ανάσα… Πληροφορίες της Voice επιμένουν ότι λίαν συντόμως το κυβερνών κόμμα αλλά και ο Κ. Μητσοτάκης ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθούν ενώπιοι αρκετών προβλημάτων, δυσεπίλυτων και σημαντικών, αν αθροιστούν με το μεγάλο που αφορά στη διαφάνεια στον δημόσιο βίο και την προστασία των θεσμών, καθώς εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο. Και επεκτείνονται πέραν της κεντρικής διοίκησης -η οποία επίσης θα κληθεί στο άμεσο μέλλον να διαχειριστεί ένα ακόμα θέμα διαφάνειας και αξιοκρατικής κρίσης- σε δήμους και οργανισμούς, που έχουν γαλάζιο χρώμα.

Μια από τις περιπτώσεις αφορά στον διαχειριστικό φορέα του διαδημοτικού Νεκροταφείου Σχιστού, εκεί όπου πιέζεται υπερβολικά το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του Δημοσθένης Σταματάτος, γαλάζιο στέλεχος στην τοπική αυτοδιοίκηση και επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος στη Νίκαια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του πειραϊκού Τύπου υπάρχει εντολή κατάσχεσης από την πλευρά της κοινοπραξίας που είχε κατασκευάσει μέρος του κοιμητηρίου ύψους 470.000 ευρώ. Μάλιστα υπέρ της εταιρείας λειτουργεί δεδικασμένο για την ίδια υπόθεση, το οποίο δικαιώνει τον ιδιώτη σε βάρος του διαδημοτικού φορέα. Την ίδια ώρα ο κ. Σταματάτος βρίσκεται αντιμέτωπος και με καταγγελίες περί παράβασης ασυμβίβαστου καθώς φέρεται να διατηρεί δυο έμμισθες θέσεις δημοσίου, μια στο νεκροταφείο Σχιστού και μια στη βουλή.

Υπάρχουν και μερικές ακόμα που αφορούν σε δημοτικές αρχές προερχόμενες από τη Νέα Δημοκρατία, με το χρίσμα της οποίας κέρδισαν τους δήμους, στη Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα μέσα στην εβδομάδα εκδικάζεται υπόθεση κακουργηματικού χαρακτήρα, με πρώην δήμαρχο βορειοελλαδίτικου δήμου να κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενος για μια σειρά κακουργημάτων ανάμεσα στις οποίες απιστία κατά του Δημοσίου, καταπάτηση κοινοτικής περιουσίας, έκδοση ψευδών βεβαιώσεων. Μάλιστα αυτήν την εβδομάδα υπάρχει δικαστική εξέλιξη για μια από τις υποθέσεις που αφορούν σε υπερκοστολόγηση έργων υποδομής. Επιπλέον υπάρχει και μια ανοιχτή υπόθεση με πρωταγωνιστή εν ενεργεία αιρετό στην τοπική αυτοδιοίκηση για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της Voice όταν δημοσιοποιηθεί θα φέρει ευρύτερους κραδασμούς.

Μεγάλος οργανισμός του Δημοσίου αναμένεται να απασχολήσει στο εγγύς μέλλον δημοσιότητα αλλά και Δικαιοσύνη, καθώς οι δραστηριότητες του -απευθείας αναθέσεις έργων, προσλήψεις εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ αλλά και ακυρώσεις παραγγελιών από το εξωτερικό με ρήτρες έργου- έχουν και μεγάλο κύκλο εργασιών και τζίρου αλλά και εθνικό ενδιαφέρον.

Όλα αυτά τα ωραία έρχονται να προστεθούν σε όσα «τρέχουν» σε βάρος του Κ. Μητσοτάκη, την ώρα που η υπόθεση των παρακολουθήσεων βαίνει ανεξέλεγκτη, με πηγές να αναφέρουν πως στο προσεχές διάστημα θα ανοίξει ο κύκλος των ενδιαφερομένων μερών μέσα από τη διερευνητική διαδικασία αλλά και θα μεγαλώσει η πίεση σχετικά με τους λόγους και τις αποφάσεις καταστροφής αρχείου της ΕΥΠ από το αρμόδιο τμήμα της Υπηρεσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More