fbpx

Τέμπη: 40 νεκροί – Κατάπιε τη γλώσσα της η κυβέρνηση! (upd)

0 346

Μια τραγωδία, ένας μεγάλος εφιάλτης με περισσότερους από 100 τραυματίες σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε κοντινά νοσοκομεία στην περιοχή της Λάρισας.

Τρεισήμισι ώρες μετά ο πραγματικός αριθμός των επιβατών που έχασαν την ζωή τους από την σφοδρότατη σύγκρουση των δυο τρένων έφτασε τους 40 σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πυροσβεστικού σώματος. Η αιματηρή σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών μιας επιβατικής και μιας εμπορικής με περισσότερους από 350 επιβαίνοντες έλαβε χώρα μεταξύ της περιοχής των Τεμπών και του Ευαγγελισμού λίγο πριν από τα μεγάλα τούνελ.

Το τραγικό δυστύχημα προκλήθηκε στις 11.22 μ.μ βυθίζοντας ολόκληρη την χώρα στο πένθος. Οι πληροφορίες για τουλάχιστον 40 νεκρούς παρέμεναν αναπάντητες από κυβερνητικής πλευράς πάρα το γεγονός πως έχει περάσει πολύς χρόνος από το τραγικό συμβάν. Οι δυο αμαξοστοιχίες φαίνεται πως κουνούνταν στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή με αποτέλεσμα να επέλθει μοιραία η σφοδρή μετωπική σύγκρουση που εκτροχίασε τα βαγόνια και εγκλώβισε δεκάδες επιβάτες σε αυτά με τραυματίες και νεκρούς κυρίως στα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Η πρωτόγνωρη αυτή τραγωδία αποτελεί μια ακόμη ήττα του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη που από την μια αφήνει πραγματικά στο σκοτάδι της ενημέρωσης τους Έλληνες πολίτες με την ώρα να περνά και από τα επίσημα κυβερνητικά χείλη να μην έχουμε καμιά ανακοίνωση για των αριθμό των νεκρών, των τραυματιών και των εγκλωβισμένων και από την άλλη να δείχνει πως σε ευαίσθητους τομείς όπως είναι αυτός των μεταφορών υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμα οργάνωσης και ασφάλειας.

Ανυποψίαστοι επιβάτες πολλοί εκ των οποίων την ώρα της σύγκρουσης είχαν βυθιστεί στην αγκαλιά του Μορφέα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου βρέθηκαν πραγματικά στην κόλαση του Δάντη, από τα βαγόνια και την ησυχία την νύχτας ακολούθησε η μεγάλη σύγκρουση, ένας εκκωφαντικός θόρυβος με δεκάδες ανθρώπους να εκτοξεύονται έξω από τα βαγόνια σε χωράφια περιτριγυρισμένοι και εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε εκατοντάδες καλώδια και συντρίμμια. Η επιβατική αμαξοστοιχία είχε κατεύθυνση από την Αθήνα προς την Θεσσαλονίκη, ενώ η Εμπορική αμαξοστοιχία ερχόταν από Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση την Λάρισα, δυο αμαξοστοιχίες οι οποίες κινούνταν στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή με αποτέλεσμα να συναντηθούν και να συγκρουστούν μετωπικά με μεγάλη σφοδρότητα και με αποτέλεσμα τα δυο πρώτα βαγόνια να καταστραφούν ολοσχερώς και να μετατραπούν σε μια άμορφη μάζα.

Μεγάλες οι ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα από πλευράς της εταιρείας, ευθύνες που θα πρέπει άμεσα να αναζητηθούν, όπως μεγάλα είναι και τα ερωτήματα που προκύπτουν από το γεγονός πως ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί παραμένουν βουβοί, όταν σε άλλα γεγονότα ήσσονος σημασίας για τους πολίτες έχουν υπάρξει λαλίστατοι. Την ματαίωση του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Συμπρωτεύουσα, μια επίσκεψη με προεκλογικό χαρακτήρα έσπευσαν τα γνωστά κανάλια της διαπλοκής να την προαναγγείλουν μιλώντας για μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού όμως για την ταμπακιέρα της κυβερνητικής σιωπής ούτε κουβέντα.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές όπου κάηκαν 1,5 εκατομμύριο στρέμματα στην Αττική, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τη Θράκη, μετά την μεγάλη περιπέτεια του πολύωρου εγκλωβισμού χιλιάδων οδηγών στην Αττική οδό μέσα στα χιόνια και το πολικό κρύο χωρίς τροφή και νερό, ένα ακόμη τραγικό γεγονός που σημαδεύεται μάλιστα από τον πολύ μεγάλο αριθμό τραυματιών και 40 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους, ένας αριθμός που ενδέχεται και να μεγαλώσει στο μεγάλο δυστύχημα, είναι ένα ακόμη αποτέλεσμα μιας νεοφιλελεύθερης πολιτική που βάζει πάνω από τις ανάγκες των απλών ανθρώπων και την ασφάλεια τους, την λογική των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More