fbpx

Μητσοτάκης- Τέμπη: Ατομική ευθύνη και στο δυστύχημα

0 107

Με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση από την αρχική ώρα που ανακοινώθηκε εμφανίστηκε στους δέκτες μας ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες η καθυστέρηση οφείλεται στην αδυναμία εξεύρεσης του νέου προσώπου που θα ηγείτο του υπουργείου Μεταφορών.

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού:

«Μόλις επέστρεψα από τον τόπο μιας τραγωδίας που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη συλλογική μας μνήμη. Δεκάδες συμπολίτες μας, οι πιο πολλοί νέα παιδιά, έχασαν εκεί τη ζωή τους, σε ένα φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα χωρίς προηγούμενο στην πατρίδα μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δήλωση του για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Ευχαριστώ από καρδιάς τις γυναίκες και τους άνδρες του κρατικού μηχανισμού που κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή. Πυροσβέστες και διασώστες, στελέχη του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας, της Αυτοδιοίκησης, όπως και τους γιατρούς και υγειονομικούς και τους ψυχολόγους στα νοσοκομεία μας. Έκαναν και κάνουν το καλύτερο δυνατό σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες», τόνισε και πρόσθεσε: «Συνάντησα συγγενείς των θυμάτων και των αγνοουμένων στο νοσοκομείο της Λάρισας. Μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, με περίσσευμα αξιοπρέπειας, με ρώτησαν «γιατί». Και μου είπαν “ποτέ ξανά”. Τους οφείλουμε μία ειλικρινή απάντηση».

«Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη, υπέβαλε αμέσως την παραίτηση του. Το ίδιο και οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Η στάση του τον τιμά, καθώς όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος», επισήμανε.

«Μεταβατικός Υπουργός, μέχρι τις εθνικές εκλογές, ορίζεται ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, από τον οποίο ήδη ζήτησα να προχωρήσει γρήγορα στη σύσταση ανεξάρτητης και υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Αλλά θα εξετάσει και τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων. Ταυτόχρονα, η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δική της δουλειά. Οι ευθύνες θα αποδοθούν. Ενώ η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων. Θα πενθήσουμε τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, τους φίλους μας. Θα μείνουμε ενωμένοι και σε αυτή την τραγωδία. Και, μετά, θα σκύψουμε το κεφάλι και θα σφίξουμε τα δόντια. Θα δουλέψουμε ώστε αυτό το «ποτέ ξανά» που άκουσα στη Λάρισα να μην μείνει λόγος κενός. Σας το υπόσχομαι»

Άλλη μια φορά που ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται πράγματα στον ελληνικό λαό που πιθανότατα δεν θα τηρήσει. Από τα λεγόμενα του ξεχώρισε η επίσημη ανάληψη του χαρτοφυλακίου των μεταφορών από τον Γεραπετρίτη. Επικεντρώθηκε κατά βάση στην “ανθρώπινη ευθύνη” αποποιούμενος για άλλη μια φορά κάθε ίχνος ευθύνης. Τέλος, η αποστροφή του λόγου του “ως τις εθνικές εκλογές”. Άραγε πόσο κοντά είμαστε σε αυτές;

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More