Ο ωχαδερφισμός του πρωθυπουργού

0 5

Επειδή συναντήθηκε με άτομο που διαγνώσθηκε στη συνέχεια με κορονοϊό, ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Μπόρις Τζόνσον είναι σε καραντίνα. Για τον ίδιο λόγο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά πήγε και ταξίδι στα Η.Α.Ε..

Ο πρωθυπουργός αν και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που βρίσκεται στο νοσοκομείο με κορονοϊό, κάνει σαν να μην τρέχει τίποτα.

Τελικά, αγαπητέ αναγνώστη, όπως κατάλαβες, η καραντίνα, οι περιορισμοί, η μάσκα και όλα αυτά τα όμορφα περί κορονοϊού, ισχύουν για σένα και για μένα.

Ποτέ, όμως για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτός, είναι πάνω από όλους και από όλα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, που έχει στοχοποιήσει τους πάντες για τα πάντα, με τους νέους πρώτους από όλους, για τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και τους θανάτους, αν και θα έπρεπε να δίνει το παράδειγμα στους πολίτες, εν τούτοις γίνεται παράδειγμα προς αποφυγή.

Γιατί, από την Κυριακή, όταν έμαθε τα μαντάτα για τον «δεν κολλάει ο κορονοϊός στην εκκλησία και με τη Θεία Κοινωνία», Ιερώνυμο, θα έπρεπε να έχει μπει σε καραντίνα.

Όχι επειδή το λέω εγώ.

Αλλά, επειδή έτσι επιβάλει το πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως σε καραντίνα θα έπρεπε να έχουν μπει και όλοι όσοι το Σάββατο και την Κυριακή, συναντήθηκαν με τον Ιερώνυμο.

Κι επειδή υπάρχουν παραδείγματα, που δείχνουν τις υπεύθυνες συμπεριφορές, πάμε στην Αγγλία.

«Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Μπόρις Τζόνσον αλλά παραμένει σε απομόνωση. Σε διαγνωστικό τεστ για κορωνοϊό που επέστρεψε αρνητικό αποτέλεσμα υποβλήθηκε ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, όπως γνωστοποίησε η Ντάουνινγκ Στριτ».

Από την ιστοσελίδα του Σκάι αντέγραψα τον τίτλο και τον πρόλογο του θέματος που αναρτήθηκε στις 17 Νοεμβρίου.

Την περασμένη, Τρίτη, δηλαδή.

Και το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Θανάσης Γκαβός από το Λονδίνο, συνεχίζει:

«Σε διαγνωστικό τεστ για κορωνοϊό που επέστρεψε αρνητικό αποτέλεσμα υποβλήθηκε ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον», όπως γνωστοποίησε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Παρόλα αυτά, ο κ. Τζόνσον θα παραμείνει σε απομόνωση στην Ντάουνινγκ Στριτ έως τις 26 Νοεμβρίου, όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο, δηλαδή και για τις 14 ημέρες από την ημέρα που είχε επαφή με τον μετέπειτα επιβεβαιωθέντα φορέα του ιού βουλευτή Λι Άντερσον».

Πόσο ηλίθιος πρέπει να νιώθει ο Μπόρις Τζόνσον που είναι σε απομόνωση (αλλά και εσύ Έλληνα πολίτη), όταν πληροφορηθεί ότι ο κ.  Μητσοτάκης όχι μόνο σε απομόνωση δεν είναι, αλλά πήγε και επίσημο ταξίδι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αλήθεια, ο υπουργός Πολυελαίων, ο Άδωνις, ο Δένδιας και όλοι όσοι τον συνόδευαν, υποβλήθηκαν σε τεστ;

Μπήκαν σε απομόνωση;

Κατά τα λοιπά, ο Στ. Πέτσας βγήκε χτες και μας διαβεβαίωσε ότι το τεστ του Κ. Μητοστάκη ήταν αρνητικό.

Αρνητικό κ. Πέτσα μου ήταν και του Τζόνσον, αλλά είναι σε απομόνωση.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More