To bull market του Bitcoin έλαβε τέλος
Καθώς οι πόλεμοι δασμών εντείνονται, ο διευθύνων σύμβουλος της CryptoQuant υποστηρίζει με επιχειρήματα ότι η εποχή των «ταύρων» έχει προς το παρόν τελειώσει για το Bitcoin και οι «αρκούδες» έχουν πια τον πλήρη έλεγχο.
Ο CEO της CryptoQuant, Ki Young Ju, υποστηρίζει ότι η ανοδική πορεία του κρυπτονομίσματος έχει τελειώσει καθώς οι τιμές κυμαίνονται γύρω από το όριο των 82.000 δολαρίων. Ο εμπειρογνώμονας στηρίζει τη θεωρία του για την τιμή του Bitcoin σε βασικά τεχνικά στοιχεία, αναλύοντας τη σχέση μεταξύ Realized Cap, Market Cap και πίεσης πώλησης για να καταλήξει στα συμπεράσματά του.
Σύμφωνα με μια ανάλυση στο X, ο Ki Young Ju αποκαλύπτει ότι το Bitcoin βρίσκεται σταθερά στην επικράτεια της bear market προς απογοήτευση των επενδυτών. Ο διευθύνων σύμβουλος της CryptoQuant εκτιμά στην ανάλυσή του ότι η αυλαία έχει πέσει για την ανοδική αγορά του Bitcoin δίνοντας τους λόγους.
Ο Ju βασίζει την πρόβλεψή του στην αλληλεπίδραση μεταξύ του Realized Cap του Bitcoin και της κεφαλαιοποίησης του περιουσιακού στοιχείου στην αγορά (Market Cap). Με την έννοια του Realized Cap ο Ju μετράει την αξία του Bitcoin βάσει της πραγματικής τιμής στην οποία μεταφέρθηκε κάθε BTC που βρίσκεται σε wallets. Από την άλλη πλευρά, το market Cap υπολογίζει την αξία πολλαπλασιάζοντας τα Bitcoin που κυκλοφορούν με την τρέχουσα τιμή.
Ο διευθύνων σύμβουλος της CryptoQuant σημειώνει ότι η κεφαλαιοποίηση από μόνη της δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρίνει κανείς αν το Bitcoin βρίσκεται σε bull market. Σύμφωνα με τον Ju, σε περιόδους που υπάρχει χαμηλή πίεση πώλησης, μικρές αγορές Bitcoin συχνά στέλνουν την κεφαλαιοποίηση της αγοράς σε νέα υψηλά. Ο Ju σημειώνει μάλιστα ότι η Strategy έχει ανατρέψει τη χαμηλή πίεση πωλήσεων για να αυξήσει «στα χαρτιά» την αξία των αποθεμάτων BTC που διαθέτει.
Αντίθετα, όταν η πίεση πώλησης είναι υψηλή, οι μεγάλες αγορές δεν μπορούν να οδηγήσουν την τιμή του Bitcoin να κάνει ράλι. Η αγορά 22.048 BTC από τη Strategy για 1,92 δισ. δολάρια δεν προκάλεσε ένα ράλι της τιμής, όπως η προηγούμενη απόκτησή της.
Τα δεδομένα της Onchain δείχνουν ότι το Realized Cap του Bitcoin αυξάνεται, αλλά η κεφαλαιοποίηση της αγοράς συνεχίζει να μειώνεται, ένας δείκτης πτωτικών συναισθημάτων. Ο Ju σημειώνει ότι τα φρέσκα κεφάλαια πλημμυρίζουν τις αγορές, αλλά οι τιμές δεν ανταποκρίνονται, σηματοδοτώντας το τέλος του bull market για το Bitcoin. «Όταν ακόμη και τα μεγάλα κεφάλαια δεν μπορούν να ωθήσουν τις τιμές προς τα πάνω, είμαστε σε bear market», είπε ο Ju.