Η απώλεια του αιδεσιμότατου Τζέσε Τζάκσον, σε ηλικία 84 ετών, ήταν από τις στιγμές που… μοίρασαν συγκίνηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμη και στη σημερινή Αμερική, τη βαθιά διχασμένη και διαιρεμένη.
Ο προστατευόμενος του δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ πέρασε στην Ιστορία ως εμβληματική προσωπικότητα για το κίνημα των ανθρωπίνων και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Παρόλο που δεν κατάφερε να διανύσει το σύνολο της διαδρομής που προσδοκούσε στην αμερικανική πολιτική.
Το 1984 και το 1988 διεκδίκησε αλλά έχασε το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, τη δεύτερη φορά μάλιστα με αντίπαλο τον Μάικλ Δουκάκη. Η επιθυμία του να ενσαρκώσει το «Όνειρο» του δρ. Κινγκ έμεινε ατελής.
Μέχρι το 2008 και τον Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα. Τον πρώτο Αφροαμερικανό πρόεδρο στην Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.






































