Βαρύ πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο – Το τελευταίο «αντίο» στον Παρασκευά Άντζα

Αίθουσα Σύνταξης

26 Μαΐου 2026, 5:41 μμ
Share

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου αποχαιρέτησαν την Τρίτη (26/05) τον Παρασκευά Άντζα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στο Μοναστηράκι Δράμας, εκεί όπου πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» για να τιμήσει τη μνήμη του παλαίμαχου διεθνούς ποδοσφαιριστή, που άφησε το δικό του αποτύπωμα στα ελληνικά γήπεδα.

Ο Παρασκευάς Άντζας νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στη ΜΕΘ Δράμας, δίνοντας σκληρή μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τον χώρο του αθλητισμού.

Στην κηδεία βρέθηκαν αρκετοί παλιοί συμπαίκτες και φίλοι του, ανάμεσά τους οι Γρηγόρης Γεωργάτος, Νέρι Καστίγιο, Σπύρος Βάλλας, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Βασίλης Τοροσίδης, Δημήτρης Σιόβας και Αβραάμ Παπαδόπουλος, οι οποίοι αποχαιρέτησαν με εμφανή συγκίνηση τον άλλοτε συμπαίκτη και φίλο τους.

Τα τελευταία χρόνια ο Άντζας έδινε γενναία μάχη με την ALS, τη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία είχε επιβαρύνει σημαντικά την κατάσταση της υγείας του και τον είχε καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Ο χαμός του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με όσους τον γνώρισαν να μιλούν για έναν σπουδαίο αθλητή και έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, που κέρδισε τον σεβασμό εντός και εκτός γηπέδων.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές