Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Βέμπερ: Περιμένω μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από την Ε.Ε. έναντι του Πούτιν

0 2

Αδύναμη χαρακτήρισε την κοινή θέση των 28 ηγετών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη ρωσική δραστηριότητα στη Συρία και ειδικά στο Χαλέπι ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει ο Πούτιν είναι εκείνη της δύναμης. Περιμένω μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», δήλωσε, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο ο κ. Βέμπερ, ο οποίος προέρχεται από την συντηρητική Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας, αδελφό βαυαρικό κόμμα της κεντροδεξιάς Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Άγκελα Μέρκελ.

«Η Ευρώπη χρειάζεται ενότητα, αποφασιστικότητα και ηγεσία. Ωστόσο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με τις αποφάσεις του δημιουργεί περισσότερη σύγχιση παρά δίνει κατεύθυνση», είπε ο κ. Βέμπερ.

Απαντώντας στους επικριτές της πορείας της ευρωπαϊκής ενοποίησης, τόνισε ότι «δεν είναι η Ευρώπη η οποία αποτυγχάνει, είναι ο ευρωπαϊκός εγωισμός ο οποίος “μπλοκάρει” τις ορθές λύσεις».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More