Βουλευτές με συνείδηση

0 6

Αίσθηση και μόνο θετικά σχόλια προκάλεσε η απόφαση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη, να ζητήσει με επιστολή του από τον Πρόεδρο της Βουλής την απαλλαγή των καθηκόντων του ως ΣΤ΄Αντιπροέδρου της Βουλής, προκειμένου  να συμβάλλει ως γιατρός – πνευμονολόγος  στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσε, στη μάχη κατά της πανδημίας.

Σε ανάλογη κίνηση είχαν προχωρήσει προφορικά, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι βουλευτές της ΝΔ Χρήστος Κέλλας και Κωνσταντίνος Μπλούχος, ζητώντας από τον Πρόεδρο της Βουλής να βρεθεί φόρμουλα ώστε να προσφέρουν εθελοντικά ως ιατροί σε νοσοκομεία της περιφέρειας τους.

Πάντως πρώτος όλων από τον Μάρτιο   στη μάχη κατά του κορονοϊού, ήταν ο Παύλος Πολάκης με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να γράφει στο twitter, “Ευχαριστώ τον Παύλο Πολάκη για την αλληλεγγύη και την διάθεση προσφοράς του στη μάχη που δίνουμε όλοι μαζί. Είναι σημαντική η επικοινωνία και η συνεννόηση σε πολιτικό επίπεδο. Αν χρειαστεί, φυσικά και θα ενεργοποιήσουμε την εθελοντική προσφορά του”, αναφερόμενος στην πρόθεση του πρώην υπουργού να πάει εθελοντικά στην ομάδα του ΕΚΑΒ”.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί συνάντηση στο υπουργείο Υγείας μεταξύ Κικίλα-Πολάκη, με τον πρώην υπουργό να καταθέτει προτάσεις για την καλύτερη θωράκιση του ΕΣΥ και την αύξηση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στη συνάντηση ήταν και ο επικεφαλής του ΕΚΑΒ, κ. Παπαευσταθίου, με τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ να λέει στον κ. Κικίλια πως υπάρχει η δυνατότητα για σημαντική αύξηση των κλινών ΜΕΘ μέσα από την αξιοποίηση κλινών Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, νευροχειρουργικών ΜΑΦ, μονάδων εγκαυμάτων, στεφανιαίων μονάδων και μονάδων ανανήψεων και μετεγχειρητικές που υπάρχουν διάσπαρτες σε διαφορά νοσοκομεία, με προϋπόθεση φυσικά την κατάλληλη ενίσχυση της στελέχωσης τους. Έτσι το  ΕΣΥ μπορεί να ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον σχεδόν 300 κλίνες ΜΕΘ για νοσηλεία ευπαθών ομάδων, είχε πει.

Πάντως στν επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ και ΣΤ’ Αντιπροέδρος της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης, αναφέρει αναλυτικά:

“Κύριε Πρόεδρε,

            Όπως γνωρίζετε οι επιπτώσεις στην υγεία του λαού από την πανδημία είναι οδυνηρές. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων προσβάλλεται από τον ιό. Σε πολλούς απ’ αυτούς υπάρχουν επιπλοκές της νόσου και διασωληνώνονται, απαιτείται η εισαγωγή σε ΜΕΘ και δυστυχώς πολλοί απ’ αυτούς οδηγούνται στην απώλεια της ζωής τους, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των συναδέλφων γιατρών, των νοσηλευτών και όλων των άλλων υγειονομικών.

            Ως Βουλευτής του ΚΚΕ γνωρίζω άμεσα τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, τόσο πανελλαδικά όσο και στην περιοχή της Λάρισας, από την οποία προέρχομαι και εργαζόμουν ως γιατρός – Πνευμονολόγος πριν την εκλογή μου.

            Αφουγκράζομαι την καθημερινή αγωνία των συναδέλφων γιατρών, που στα όρια των αντοχών τους προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στην ανάγκη περίθαλψης των ασθενών, την αγωνία των οικογενειών για τους ανθρώπους τους, που νοσούν και αντιμετωπίζουν τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε απλές κλίνες νοσηλείας και σε κλίνες ΜΕΘ.

            Αφουγκράζομαι και όλους τους άλλους ασθενείς, που δε σχετίζονται με την επιδημία αλλά ουσιαστικά είναι για δεύτερη φορά αποκλεισμένοι από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων στις δημόσιες μονάδες υγείας.

            Όπως γνωρίζετε, ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχουμε επανειλημμένα και έγκαιρα αναδείξει τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, αποτέλεσμα των διαχρονικών αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων. Είναι βέβαιο ότι, αν η κυβέρνηση αξιοποιούσε το χρόνο που κερδήθηκε από το λαό, για να θωρακίσει τις δημόσιες μονάδες υγείας με προσλήψεις προσωπικού, με εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων υγείας, με ανάπτυξη της δημόσιας ΠΦΥ, με πραγματική επίταξη των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, θα δινόταν η “μάχη” κατά της πανδημίας με άλλους πολύ καλύτερους όρους. Η κυβέρνηση δεν το έκανε και γι’ αυτό οι ευθύνες της είναι τεράστιες έως και εγκληματικές.

            Κύριε Πρόεδρε,

            Σε αυτές τις συνθήκες οι διεκδικήσεις, για να δοθούν λύσεις στα τεράστια και γνωστά προβλήματα των δημόσιων μονάδων υγείας είναι ζήτημα ζωής για το λαό. Σε αυτό θα συνεχίσω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις.

            Όμως αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω και κάτι παραπάνω και να συμβάλλω με την ιδιότητά μου ως γιατρός – πνευμονολόγος, επειδή στην παρούσα φάση εκτιμώ ότι πριν απ’ όλα προέχει και η πρακτική συμβολή στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής.

            Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας.

            Σας παρακαλώ, λοιπόν, να απαλλαγώ προσωρινά από τα καθήκοντά μου ως ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και να με διευκολύνετε για να συμβάλλω ως γιατρός – πνευμονολόγος  στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσα ή να ενταχθώ σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο.

            Κάνω επίσης έκκληση στους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο να πράξουν αντίστοιχα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Γιώργος Λαμπρούλης
Βουλευτής του ΚΚΕ
ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More