Χ.Α.: Βαρίδι η Πειραιώς, δεν πείθει το θετικό πρόσημο

Αίθουσα Σύνταξης

2 Νοεμβρίου 2020, 3:51 μμ
Share

Θετική η πρώτη συνεδρίαση του Νοέμβρη, αλλά χωρίς να πείθει ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην εικόνα της κεφαλαιαγοράς, όπως έχει καταγραφεί τους τελευταίους μήνες.

Λίγο τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, λίγο (μάλλον περισσότερο!) η αναμονή για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης στις ΗΠΑ, λίγο (ίσως ακόμη περισσότερο) το ανοικτό «μέτωπο» των ελληνοτουρκικών, «κρατάει» τον βασικό δείκτη λίγο πάνω από τα επίπεδα των 570 μονάδων και σαφώς μακρύτερα από τις 600 μονάδες.

Το μόνο θετικό της ημέρες είναι ότι οι δείκτες «άντεξαν» στην εμφάνιση πωλητών, στο μέσο της συνεδρίασης, αλλά τελικά έχασαν πάνω από το μισό της ανόδου που σημείωσαν ενδοσυνεδριακά.

Ο Γενικός δείκτης έκλεισε στις 572,88 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 0,59%, αν και είχε βρεθεί στο μέσο της συνεδρίασης και τις 581,26 μονάδων (+2,06%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,69% κι έκλεισε στις 1.338,60 μονάδες, με τη μεσαία κεφαλαιοποίηση (Mid Cap) να κλείνει στις 867,60 μονάδες, με +0,79%. Ο τραπεζικός δείκτης εξακολουθεί να λειτουργεί ως το βαρίδι της αγοράς, υποχωρώντας κατά 0,48%.

Ιδιαίτερη περίπτωση στον κλάδο αποτελεί η Πειραιώς, η μετοχή της οποίας αντανακλά τις «αμαρτίες» της διοίκησης. Ενδοσυνεδριακά, η μετοχή λειτούργησε ως εκκρεμές, καθώς κινήθηκε από το +4,43% έως το -8,67%, για να κλείσει τελικά στα 0,6202 ευρώ, με απώλειες της τάξης του 5,31%!

Στον Large Cap ξεχώρισαν με σημαντικά κέρδη οι τίτλοι των Ελλάκτωρ, Jumbo, ΔΕΗ και ΟΤΕ, ενώ στον αντίποδα, εκτός από την Πειραιώς, βρέθηκαν η Alpha Bank και ο Φουρλής.

 

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 45,9 εκατ. ευρώ.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές