Σε μείωση περίπου κατά 15% στις αποδοχές των εργαζομένων στις εισηγμένες ΔΕΚΟ καταλήγει η κυβέρνηση, εξαιρώντας τες τελικά από τις μεγάλες περικοπές ακόμη και άνω του 50% που προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο για το σύνολο των υπαλλήλων του Δημοσίου. Σε μείωση περίπου κατά 15% στις αποδοχές των εργαζομένων στις εισηγμένες ΔΕΚΟ καταλήγει η κυβέρνηση, εξαιρώντας τες τελικά από τις μεγάλες περικοπές ακόμη και άνω του 50% που προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο για το σύνολο των υπαλλήλων του Δημοσίου.
Ειδικότερα, σήμερα κατατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων», τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα εξαιρεί τις εισηγμένες ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κ.ά) από την πρόβλεψη της επιβολής πλαφόν ύψους 1.900 ευρώ στις μεικτές μηνιαίες αποδοχές του προσωπικού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τροπολογία θα αναφέρει ότι το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα ανά εργαζόμενο στις εισηγμένες ΔΕΚΟ μειώνεται κατά 35% σε σχέση με τα επίπεδα που βρισκόταν την 1η Ιανουαρίου του 2010. Αυτό στην πράξη σημαίνει ένα επιπλέον κούρεμα της τάξης του 15% στις αποδοχές εργαζομένων των συγκεκριμένων ΔΕΚΟ, όπως για παράδειγμα αυτών της ΔΕΗ, οι οποίοι κατά το 2010 είχαν ήδη υποστεί ένα γερό hair cut της τάξης του 21% (σε ορισμένες υψηλές κλίμακες μάλιστα η μείωση έφτανε κοντά και στο 50%).
Το πιο πιθανό, πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ότι η ρύθμιση που θα προβλέπει η τροπολογία δεν θα αφορά τις τακτικές αποδοχές των εργαζομένων, αλλά το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων και αποζημιώσεων, μαζί με βάρδιες και υπερωρίες.






































