Θετική η αντίδραση της Γερμανίας στην επιστολή Σαμαρά

1Voice.gr

23 Νοεμβρίου 2011, 12:00 πμ
Share

Την ικανοποίησή της εκφράζει η γερμανική κυβέρνηση από το περιεχόμενο της επιστολής Σαμαρά, σημειώνοντας ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος, ώστε το Eurogrοup της ερχόμενης Τρίτης, να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Την ικανοποίησή της εκφράζει η γερμανική κυβέρνηση από το περιεχόμενο της επιστολής Σαμαρά, σημειώνοντας ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος, ώστε το Eurogrοup της ερχόμενης Τρίτης, να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Συγκεκριμένα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη της αντιπολίτευσης. Μαθαίνω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε επιστολή στους δανειστές. Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να πείσουμε τους υπουργούς του Eurogrοup να πάρουν την απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης.»

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της καγκελαρίας είχε παραπέμψει στους παραλήπτες της επιστολής του κ. Σαμαρά ως τους κατ’ εξοχήν αρμοδίους για την αξιολόγηση του περιεχομένου της.

Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου οικονομικών όμως ξεκαθαρίζει τη στάση του Βερολίνου.

«Η επιστολή Σαμαρά θα μπορούσε να εκληφθεί και ως δέσμευση» δήλωσε αξιωματούχος στο Παρίσι, διευκρινίζοντας πάντως ότι είναι πρόωρο για την κυβέρνηση Σαρκοζί να τοποθετηθεί, δεδομένου ότι η επιστολή δεν έχει παραλήπτη τον Γάλλο πρόεδρο.

Στην επιστολή του, ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι η ΝΔ στηρίζει τον Λουκά Παπαδήμο και υποστηρίζει τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, ωστόσο προσθέτει ότι «συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του προγράμματος».

Προστίθεται ότι «πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα».

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

12:12 μμ

Επιχείρηση διάσωσης για 34 μετανάστες νότια της Κρήτης

12:05 μμ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το AKTOR4TheFuture, το μεγαλύτερο εταιρικό πρόγραμμα υποτροφιών στην Ελλάδα

11:57 πμ

Η ιστορική φανέλα του Πελέ από το Μουντιάλ του 1958 βγαίνει σε δημοπρασία με εκτίμηση άνω των 6 εκατ. δολαρίων

11:51 πμ

Νέα διοικητική σύνθεση στη Bally’s Intralot – Πρόεδρος παραμένει ο Σωκράτης Κόκκαλης

11:47 πμ

Η Ευρώπη επενδύει ολοένα και περισσότερο στα drones για την Ουκρανία

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές