Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τις πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές του Μαξίμου.
Μετά από έναν πολύωρο γύρο επαφών του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με αρκετούς υπουργούς, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά και ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.
«Οι πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα» συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι το ζήτημα είναι «πολυπαραγοντικό».
«Στις παραμέτρους για την οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία σημασία έχει να μην διαταραχτεί το κλίμα που οδηγεί τη χώρα με ασφάλεια στη συζήτηση για το χρέος» τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι οι κινήσεις θα είναι προσεκτικές και δεν θα ενέχουν ρίσκα.
Η επιμονή στο θέμα του χρέους φαίνεται να μεταθέτει το ενδεχόμενο εκλογών προς τον Οκτώβριο, αφού η συζήτηση για πιθανή αναδιάρθρωση τοποθετείται μετά την πρώτη αξιολόγηση. Μια τέτοια επιλογή ισχυροποιεί τα σενάρια που κυκλοφόρησαν σήμερα για λειτουργία θερινών τμημάτων της Βουλής, τα οποία θα διευκόλυναν – μέσω της κατάλληλης σύνθεσης – την υπερψήφιση των απαιτούμενων νομοσχεδίων ως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Διαβάστε επίσης:





































