Ανοδικά έκλεισαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα θετικά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ αλλά και από τη Γερμανία.
Ειδικότερα, ο δείκτης FTSE Eurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,08%, ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,25%, ο CAC 40 ^FCHI+0,58% σημείωσε άνοδο 0,58%, ενώ 0,81% υψηλότερα έκλεισε ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB υποχώρησε οριακά κατά 0,1%.
Απώλειες 0,11% κατέγραψε ο FTSE 100 του Λονδίνου λόγω της υποχώρησης των μετοχών του κλάδου της εξόρυξης, ύστερα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα κερδοφορίας των εταιρειών όπως η Anglo American, με την μετοχή της να κλείνει με πτώση 2,5%, η BHP Billiton ( -2,3% ) και την Rio Tinto ( -1,6%).
Στις ΗΠΑ ο δείκτης Dow Jones συνεχίζει και σήμερα την ανοδική του πορεία πάνω από το ψυχολογικό όριο των 16.000 μονάδων, ρεκόρ το οποίο κατέρριψε χθες.



































