Ο «πολιτικός μαραθώνιος» δίνει την τάση στο ΧΑ (upd)

Νίκος Σακελλαρίου

17 Δεκεμβρίου 2014, 8:54 πμ
Share

Ανοδικά κινείται στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, διατηρώντας αποστάσεις από το αρνητικό κλίμα των διεθνών χρηματιστηρίων.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:45 σημείωνε κέρδη 2,56% στις 856 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ήταν στα 19,9 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κέρδιζε 2,48% και ο δείκτης της μεσαίας 1,46%. Ο τραπεζικός κλάδος παρουσίαζε κέρδη 1,69%.

Από τις μετοχές που διαπραγματεύονταν οι 55 κατέγραφαν άνοδο, οι 24 πτώση και οι 11 ήταν αμετάβλητες.

Νωρίτερα η fmvoice.gr έγραψε:

Mε μεικτές τάσεις έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα τα ξημερώματα, έντονα ανοδικά οι ευρωπαικές χθες το απόγευμα ενώ το μέγα μυστήριο ήταν οι αμερικανικές οι οποίες αν και ξεκίνησαν έντονα ανοδικά τελικά έκλεισαν με μεγάλη υποχώρηση , σπάνια τέτοια διακύμανση στην ελληνική αγορά.

Στην Ελλάδα έχουμε ως δεδομένο ότι πρόεδρος δεν βγαίνει από την σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή (χρειάζονται 200 ψήφοι ) αλλά περιμένουμε να δούμε που κλείσει η διαφορά ψήφων και εάν αυτή μπορεί να κλείσει στις επόμενες δύο ψηφοφορίες. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες περιμένουμε συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο , η οποία θα άγεται και θα φέρεται από τις διάφορες φημολογίες που θα βγουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι χρηματιστές συστήνουν προσοχή στο ενδοσυνεδριακό trading και αποχή για τους συντηρητικούς επενδυτές , μέχρι να ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας. Η χθεσινή συνεδρίαση στο Χ.Α. απέδειξε πόσο αδύναμο είναι το ελληνικό χρηματιστήριο αφού μία άνετη άνοδος μετατράπηκε σε οριακή υποχώρηση του Γενικού Δείκτη. Αδύναμες πάλι οι τραπεζικές μετοχές που συνιστώνται μόνο για ενδοσυνεδριακό trading και όχι για μακροχρόνιες «σχέσεις».

Καλύτερες οι συμπεριφορές από μετοχές εταιρειών υψηλής παγιοποίησης (υποδομές, ενέργεια) και εταιρειών υψηλής εξωστρέφειας αλλά και ρευστότητας. Σε κάθε περίπτωση το σκηνικό θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google
#Tags

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές