ΗΠΑ: Στα 1,284 τρισ. το έλλειμμα το 2011

1Voice.gr

24 Αυγούστου 2011, 12:00 πμ
Share

Στα 1,284 τρισ. δολάρια, ήτοι στο 8,5% του ΑΕΠ, τοποθετεί το έλλειμμα των ΗΠΑ για το δημοσιονομικό έτος του 2011 το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO). Στα 1,284 τρισ. δολάρια, ήτοι στο 8,5% του ΑΕΠ, τοποθετεί το έλλειμμα των ΗΠΑ για το δημοσιονομικό έτος του 2011 το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO).

το CBO σημειώνει πως το τρίτο διαδοχικό έτος με έλλειμμα άνω του 1 τρισ. δολ. θα οδηγήσει το ποσοστό χρέους ως προς το ΑΕΠ στο 67%, το οποίο είναι το μεγαλύτερο από το 1950.

Σύμφωνα με το CBO οι προοπτικές για την οικονομία των ΗΠΑ παραμένουν δυσοίωνες με τις προβλέψεις για το ρυθμό ανάπτυξης φέτος και το 2012 να είναι αρκετά χαμηλές ώστε να μειωθεί η ανεργία σημαντικά.

Αναφορικά με το ποσοστό της ανεργίας το CBO εκτιμά πως θα υποχωρήσει στο 8,9% το Δεκέμβριο και στο 8,7% στο τέλος του 2012.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google
#Tags

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές