Εκεί που στις περισσότερες χώρες ο αριθμός της ανεργίας αυξάνεται, στον Καναδά η πορεία είναι αντιστρόφως ανάλογη. Εκεί που στις περισσότερες χώρες ο αριθμός της ανεργίας αυξάνεται, στον Καναδά η πορεία είναι αντιστρόφως ανάλογη.
Συγκεκριμένα στην χώρα της Βόρειας Αμερικής ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε όσο ποτέ άλλοτε από το 2008, φτάνοντας τους 82.300 έπειτα από μείωση 2.800 που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα η ανεργία να υποχωρήσει στο 7,2% από 7,4%.
Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεπαν αύξηση των εργαζομένων κατά 10.500 και διατήρηση του ποσοστού ανεργία στο 7,4%.
Οι θέσεις πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν κατά 70 χιλ. ενώ μερικής απασχόλησης κατά 12.400. Στον ιδιωτικό τομέα σημειώθηκε αύξηση κατά 42.600 και στο δημόσιο κατά 20.900.






































