Μετά την Πειραιώς και η Alpha Bank προχώρησε στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας προσφοράς προς τους κατόχους υβριδικών τίτλων, ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης, αλλά και κατόχους ομολόγων υψηλής διαβάθμισης (senior bonds).
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η τράπεζα προχωρά στην ενεργητική διαχείρηση του παθητικού της, η οποία θα μειώσει τις κεφαλαιακές της ανάγκες.
Η Alpha προτείνει στους κατόχους των υβριδικών και ομολογιακών τίτλων την ανταλλαγή τους με μετρητά ή με μετοχές με τους ακριβείς όρους ανά κατηγορία να μην έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί. Η προσφορά αφορά σε τίτλους συνολικής ονομαστικής αξίας 1,08 δισ. ευρώ και 3 εκατ. δολαρίων, ενώ η περίοδος αποδοχής λήγει στις 16 Νοεμβρίου.
Στο τέλος του πρώτου τριμήνου οι ιδιώτες κατείχαν υβριδικούς τίτλους της Alpha Bank ονομαστικής αξίας περίπου 94 εκατ. ευρώ, ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης ονομαστικής αξίας 144 εκατ. ευρώ και ομόλογα υψηλής εξασφάλισης αξίας περίπου 1,04 δισ. ευρώ.





































