Moody’s: Αρνητικό outlook για τις τράπεζες της Τουρκίας

Αίθουσα Σύνταξης

6 Απριλίου 2016, 3:13 μμ
Share

Αρνητικό χαρακτηρίζει το outlook για το τραπεζικό σύστημα της Τουρκίας ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, σε ανάλυσή της σήμερα 6 Απριλίου 2016.

Η εξάρτηση του τραπεζικού τομέα από το διεθνείς αγορές, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, υπό υο πρίσμα της αδύναμης διεθνής επενδυτικής εμπιστοσύνης προς την Τουρκία, σημειώνουν οι αναλυτές της Moody’s.

Παράλληλα, οι τουρκικές τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με προκλήσεις, μεταξύ των οποίων η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και το volatility στις αναδυόμενες αγορές.

«Ενώ οι στάσιμες οικονομικές προοπτικές αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά την κερδοφορία και τη δανειακή απόδοση, το τραπεζικό σύστημα παραμένει καλά κεφαλαιοποιημένο», σημειώνει ο Irakli Pipia, αντιπρόεδρος της Moody’s.

Ο οίκος αναμένει αύξηση των προβληματικών δανείων κατά 40-60 μονάδες βάσης, από το 3,1% στα τέλη του 2015, με τα καταναλωτικά δάνεια και τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Παρά το γεγονός ότι τα επιχειρηματικά δάνεια έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα στην επιβράδυνση της οικονομίας, παραμένουν ευάλωτα στον συνδυασμό υποτίμησης της λίρας και πιθανής αύξησης στο κόστος δανεισμού.

Η ανάπτυξη των τουρκικών τραπεζών είναι ευάλωτη στην αλλαγή του επενδυτικού κλίματος, δεδομένων των υψηλών εξωτερικών χρηματοδοτικών αναγκών της Τουρκίας, σημειώνει ο οίκος. Η κερδοφορία τους αναμένεται να αντιμετωπίσει πιέσεις.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google
#Tags

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

5:31 μμ

Παπουτσάνης: CEO προέβη μέσω εταιρείας του σε αγορά μετοχών

5:17 μμ

Εμμονική απομόνωση: Η «βεντέτα» Σακελλαρίδη με τον Τσίπρα

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές