Ομπάμα: Δυσανάλογο το βάρος που σηκώνουν Ιταλία, Ελλάδα και Γερμανία στο προσφυγικό

Αίθουσα Σύνταξης

18 Οκτωβρίου 2016, 5:53 μμ
Share

Η Ιταλία, η Ελλάδα και η Γερμανία δεν θα έπρεπε να σηκώνουν μεγαλύτερο βάρος από τα άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνησή του παραμένει δεσμευμένη να βοηθήσει την Ευρώπη, προκειμένου εκείνη να αντεπεξέλθει στη μαζική έλευση προσφύγων.
«Είναι στρατηγικό συμφέρον των ΗΠΑ να εξασφαλιστεί η επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη», είπε ο κ. Ομπάμα, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι την Τρίτη, στο Λευκό Οίκο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Aμερικανός πρόεδρος αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα τον Νοέμβριο, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωσή τους.

Διαβάστε επίσης: 

Έρχεται ο Ομπάμα;

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές