Φούχτελ: Επόμενος στόχος τράπεζες και απορρίμματα στο ισχυρό γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις

Αίθουσα Σύνταξης

10 Μαΐου 2017, 2:47 μμ
Share

Το σοβαρό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα εξέφρασε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς Χοακίμ Φούχτελ, στον γγ Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόη Λαμπριανίδη, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας, συνοδεία διευρυμένου κλιμακίου Γερμανών επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Λαμπριανίδης ενημέρωσε τον κ. Φούχτελ σχετικά με τα κίνητρα για επενδύσεις που παρέχει ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, η νομοθεσία περί Στρατηγικών Επενδύσεων και περί των κέντρων ενδοομιλικών συναλλαγών στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

“Σήμερα είχαμε τη χαρά να μας επισκεφθεί ο κ. Φούχτελ με εκπροσώπους του γερμανικού Κοινοβουλίου, κρατικών στελεχών, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και ένα διευρυμένο κλιμάκιο Γερμανών επιχειρηματιών”, δήλωσε ο κ. Λαμπριανίδης και συμπλήρωσε: “Όπως φάνηκε από τη συνάντηση, στη Γερμανία υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν άμεσα σημαντικές κινήσεις που θα φέρουν θετικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία. Ενημερώσαμε το κ. Φούχτελ για τα παρεχόμενα επενδυτικά κίνητρα και γενικότερα για τις πολλές επενδυτικές ευκαιρίες και δυνατότητες που παρέχει η χώρα μας”.

Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης υπογράμμισε τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στις αναπτυξιακές προσπάθειες της χώρας. Επισήμανε ότι στην Ελληνογερμανική Συνέλευση συμμετέχουν πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι αφουγκράζονται από νωρίς το ενδιαφέρον των επενδυτών, με στόχο να το μετουσιώσουν σε συνεργασία και επένδυση. “Δραστηριοποιούμαστε αρκετό καιρό στην Ελλάδα, κυρίως στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, της γεωργίας, και είμαστε πρόθυμοι να διερευνήσουμε πολλά ακόμη θέματα στα οποία διαθέτουμε τεχνογνωσία και εμπειρία, όπως π.χ. στον τομέα των απορριμμάτων, καθώς και τον τραπεζικό τομέα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φούχτελ. Τόνισε, δε, περαιτέρω τη σημασία της βελτίωσης της τεχνικής και επαγγελματικής εξειδίκευσης στην Ελλάδα, για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Το κλιμάκιο των Γερμανών επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων που συνοδεύουν τον κ. Φούχτελ:
– Juergen Klimke, βουλευτής του κόμματος CDU.
– Michael Grosse-Broemer, βουλευτής του κόμματος CDU.
– Annette Groth, βουλευτής του κόμματος DIE LINKE.
– Καλλιόπη Χαριτονίδου, εκπρόσωπος της εταιρείας KCI Invest.
– Felzen, εκπρόσωπος του τραπεζικού ιδρύματος της Stadtsparkasse.
– Freytag, εκπρόσωπος του τραπεζικού ιδρύματος της Stadtsparkasse
– Klaus-Peter Schmidt-Dequelle, σύμβουλος της επιχείρησης WMP EuroCom.
– Christof Gottwald, σύμβουλος επιχειρήσεων.
– Frank Püttmann, επικεφαλής Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού του τουριστικού οργανισμού ΤUI.
– Manfrent Horr, GIZ.
– Lothar Grossklaus, εκπρόσωπος τοπικής αυτοδιοίκησης κρατιδίου της Γερμανίας.
– Andreas Hollstein, δήμαρχος της πόλης Altena.
– Helmut Riegger, εκπρόσωπος τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής Calw.
– Christian von Staudt, διοικητικό στέλεχος της εταιρείας AE Consult.
– Christoph Schumacher-Hildebrand, επικεφαλής του γραφείου του κ. Φούχτελ.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

5:31 μμ

Παπουτσάνης: CEO προέβη μέσω εταιρείας του σε αγορά μετοχών

5:17 μμ

Εμμονική απομόνωση: Η «βεντέτα» Σακελλαρίδη με τον Τσίπρα

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές