Οι παρελάσεις για την 25ης Μαρτίου σε όλη την Ελλάδα κρύβουν πάντα εκπλήξεις και απρόοπτα, ευτυχώς τις περισσότερες φορές, ευχάριστα.
Έτσι και αυτή τη χρονιά, την παράσταση έκλεψαν δροσερές παρουσίες, λιποθυμίες, αλλά και… πιστολιές κατά λάθος.
Στην παρέλαση ενός Δημοτικού στα Χανιά, η εντυπωσιακή ξανθιά δασκάλα ήταν εκείνη που προσείλκυσε τα περισσότερα βλέμματα, όχι όμως και τα χειροκροτήματα.
Λιποθυμίες στην Καβάλα
Την ίδια στιγμή, η λιποθυμία ενός στρατονόμου στην Καβάλα προκάλεσε την ανησυχία των παρευρισκομένων το πρωί της Κυριακής.
Κάτι η μεγάλη διάρκεια της παρέλασης, κάτι η πολύωρη η ορθοστασία αλλά και η μουσική (καθώς την παρέλαση «έντυσαν» με τις μελωδίες τους 43 μουσικοί), είχαν ως αποτέλεσμα να αισθανθεί αδιαθεσία ένας στρατονόμος στο τέλος της παρέλασης και να καταρρεύσει μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. Ευτυχώς, ο άνδρας συνήλθε αμέσως και δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Αδέσποτη πιστολιά στην παρέλαση στο Αίγιο
Παραλίγο… τραγωδία στην παρέλαση της κωμόπολης της Αχαϊας, όταν μέλος συλλόγου που συμμετείχε στις εκδηλώσεις, την ώρα της κατάθεσης των στεφάνων κατά λάθος και ενώ προσπαθούσε να ρίξει τουφεκιά στον αέρα με το καριοφίλι του, δεν πρόσεξε, και η πιστολιά – ευτυχώς μόνο από χαρτί και μπαρούτι – βρήκε στο πρόσωπο τον φωτογράφο, Νίκο Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος κάλυπτε με τον φακό του την διαδικασία.
Όπως έγινε γνωστό, ο φωτογράφος τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά, ωστόσο, προς στιγμήν, προκλήθηκε αναστάτωση. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου ζήτησαν συγγνώμη από τους διοργανωτές, όμως τέθηκε ζήτημα ασφαλείας των πολιτών, καθώς στη θέση του φωτογράφου θα μπορούσε να βρισκόταν κάποιο μικρό παιδί ή ο τραυματισμός να είναι σοβαρότερος.
Στην Κομοτηνή μαθήτρια παρήλασε χωρίς παπούτσι!
Ένα ιδιαίτερο θέαμα είδαν οι πολίτες στην παρέλαση της Κομοτηνής, αφού μία μαθήτρια πέρασε ξυπόλητη μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, καθώς στην διάρκεια της εκδήλωσης χάλασε το παπούτσι της.
Αντί, ωστόσο να πτοηθεί, εκείνη συνέχισε, κρατώντας το παπούτσι στο χέρι, απολαμβάνοντας ένα θερμό χειροκρότημα.




































