Στην Ισπανία θα αγκυροβολήσει τελικά το πλοίο Aquarius, που μεταφέρει εκατοντάδες μετανάστες, μετά την διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ ιταλικής και μαλτέζικης κυβέρνησης και την άρνησή τους να επιτρέψουν στο πλοίο να δέσει στα ύδατά τους.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το γραφείο του νέου Ισπανού πρωθυπουργού, δίνοντας τέλος στην κρίση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες και η οποία έχει ως αποτέλεσμα οι μετανάστες να είναι εγκλωβισμένοι ανοικτά των ακτών της Μάλτας και της Ιταλίας, από το περασμένο Σάββατο.
Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι διαμήνυσε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει την είσοδο στα λιμάνια της ούτε σε άλλα πλοία που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες.
Ο Σαλβίνι αναφέρθηκε και στο πλοίο See Watch 3, γράφοντας στο Twitter: «Σήμερα και το πλοίο See Watch 3, μιας γερμανικής ΜΚΟ και με σημαία Ολλανδίας, βρίσκεται στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, εν αναμονή να επιβιβάσει, για πολλοστή φορά μετανάστες, για να τους φέρει στην Ιταλία. Η Ιταλία σταμάτησε να σκύβει το κεφάλι και να υπακούει. Αυτή την φορά υπάρχει κάποιος που λέει όχι. Κλείνουμε τα λιμάνια».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι, των Πέντε Αστέρων, έγραψε στο διαδίκτυο ότι «η Ιταλία θα συνεχίσει πάντα να σώζει ανθρώπινες ζωές, αλλά η Μάλτα μας δείχνει ότι η Ευρώπη αυτή πρέπει να αλλάξει». Υπενθυμίζεται ότι η διαχείριση των λιμανιών της χώρας αποτελεί ευθύνη των ιταλικών υπουργείων Εσωτερικών και Υποδομών.
Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google#Tags
Ισπανία - Ιταλία - μετανάστες - Σαλβίνι





































