Σταθάκης: Δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις – Αρραγής η κυβερνητική πλειοψηφία

Αίθουσα Σύνταξης

2 Οκτωβρίου 2018, 1:36 μμ
Share

Τη βεβαιότητα ότι τελικά δεν θα εφαρμοστεί το μνημονιακό μέτρο της περαιτέρω περικοπής των συντάξεων εξέφρασε ο Γιώργος Σταθάκης.

«Η στρατηγική της κυβέρνησης στηρίζεται πάνω στον ανοιχτό διάλογο και στην πειθώ, εφόσον πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο, πλέον, με την απόφαση του Eurogroup, προσδιορίστηκε ως μη διαρθρωτικό», σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στον Alpha.

Σχολιάζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που κατατέθηκε χθες, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι «φεύγουν τα αντίμετρα, εκτός από την επιδότηση του ενοικίου, αλλά ενσωματώνονται δύο βασικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, που είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών. Το σύνολο αυτό, είναι ο επιπρόσθετος χώρος των 700 εκατ. ευρώ. που δημιουργείται».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών παραδέχτηκε ότι «μια μεγαλύτερη συμμετοχή, θα άνοιγε έναν δρόμο με βεβαιότητα για τα επόμενα βήματα» και συμπλήρωσε πως «Η συμφωνία θα πάει στη Βουλή των Σκοπίων όπου η θέση και οι συμμαχίες της αντιπολίτευσης θα είναι ο απόλυτα κρίσιμος παράγοντας ώστε αυτή να επικυρωθεί».

Ερωτηθείς για τη στάση των ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι «από την πρώτη ημέρα που έγινε η συμφωνία, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ήταν ανοιχτοί και ειλικρινείς», προσθέτοντας ότι σε πολλά σοβαρά θέματα, οι κυβερνήσεις σήμερα στην Ευρώπη έχουν διαφορετικές απόψεις. Σημείωσε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αρραγής και αυτό δεν χρειάζεται να αποδεικνύεται κάθε μέρα. «Υπάρχει μια συντεταγμένη διαδικασία. Εάν υπάρξει πρόταση μομφής από τη Ν.Δ., τον Ιανουάριο, εδώ είμαστε», ανέφερε.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

9:04 πμ

Κρίσιμες ώρες για 3χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Ζεφύρι

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές