Ευχάριστα φαίνεται πως είναι τα νέα ως προς τις συντάξεις. Σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης εμφανίστηκαν θετικοί ως προς την πρόθεση της κυβέρνησης να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων.
Συγκεκριμένα, το EWG ενημερώθηκε για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης που επιχειρηματολόγησε ότι ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% θα εκπληρωθεί χωρίς τη νέα περικοπή, η οποία εάν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε περισσότερη ανισότητα.
Η πηγή της ευρωζώνης σημείωσε ότι τα κράτη-μέλη συμφώνησαν με την Ελλάδα στην ανάγκη για μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης και ήταν «αρκετά θετικά» στη μη εφαρμογή της περικοπής.
Ωστόσο, δεν λήφθηκε η τελική απόφαση, καθώς ορισμένα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να λάβουν πρώτα την έγκριση των κοινοβουλίων τους. Το ζήτημα θα βρίσκεται στην ατζέντα του έκτακτου Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου.


































