Στη Βόρεια Μακεδονία ο Αλ. Τσίπρας

Αίθουσα Σύνταξης

2 Απριλίου 2019, 9:27 πμ
Share

Έφθασε στο κυβερνητικό κτίριο της Βόρειας Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου τον υποδέχθηκε θερμά ο ομόλογός του της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες προχώρησαν προς τους φωτορεπόρτερς και τους υπουργούς των δύο χωρών, όπου έβγαλαν σέλφι με το κινητό τηλέφωνο του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας.

Αμέσως μετά, οι δύο πρωθυπουργοί χαιρέτησαν έναν έναν τους υπουργούς, ενώ ακολούθησε φωτογραφία με τα δύο κυβερνητικά κλιμάκια.

Ακολούθως οι δύο πρωθυπουργοί και οι υπουργοί τους εισήλθαν στο εσωτερικό του κυβερνητικού κτιρίου για μια σύντομη τελετή υποδοχής, έξω από το οποίο κυματίζουν οι σημαίες των δύο χωρών.

Σε εξέλιξη η κατ’ ιδίαν συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ

Σε εξέλιξη είναι η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών. 

«Η Συμφωνία των Πρεσπών ενέπνευσε πολύ κόσμο που αναγνώρισε ότι είναι εφικτό να λύνεις διεθνείς διαφορές με αμοιβαίο σεβασμό. Οφείλουμε να δείξουμε ότι οι λαοί μας έχουν μόνο να κερδίσουν από τον δρόμο που ανοίχτηκε».

Αυτό σημειώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter αναφορικά με την τελετή επίσημης υποδοχής της ελληνικής αποστολής στη Βόρεια Μακεδονία. 

Διαβάστε επίσης,

Τσίπρας: Ιστορική επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

5:31 μμ

Παπουτσάνης: CEO προέβη μέσω εταιρείας του σε αγορά μετοχών

5:17 μμ

Εμμονική απομόνωση: Η «βεντέτα» Σακελλαρίδη με τον Τσίπρα

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές