Αττική Οδός: Αυξήσεις στα διόδια από 1η Ιουλίου

Αίθουσα Σύνταξης

14 Ιουνίου 2019, 2:29 μμ
Share

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, η Αττική Οδός ανακοίνωσε σήμερα αυξήσεις σε δύο… φάσεις για τα διόδια της, από τα οποία διέρχονται καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, στα 3 ευρώ, από 2,80 ευρώ που είναι σήμερα, αυξάνεται η τιμή των διοδίων για τα ΙΧ στην Αττική Οδό από την 1η Ιούλιου.

Λίγους μήνες μετά έρχεται και η δεύτερη φάση της αύξησης, καθώς ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2020 το κόμιστρο των διοδίων της Αττικής Οδού θα τιμάται πλέον στα 3.30 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ανάλογη θα είναι η αύξηση και για τις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων, όπως μοτοσικλέτες και φορτηγά, ενώ αυξήσεις προβλέπονται και για τα εκπτωτικά προγράμματα.

Η εταιρία, πάντως, – προφανώς για να προλάβει και αντιδράσεις- υποστηρίζει ότι παρά την αύξηση η τιμή των διοδίων είναι 20% χαμηλότερη από όσο προβλέπει η σύμβαση που έχει υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της “η νέα ονομαστική τιμή του διοδίου, που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2019, είναι περίπου 20% χαμηλότερη από το όριο που προσδιορίζεται στη Σύμβαση Παραχώρησης, αφού το Άνω Συμβατικό Όριο Διοδίων Τελών ανέρχεται σήμερα σε €3,77, ενώ εάν ληφθούν υπόψη και τα εκπτωτικά προγράμματα, η μέση τιμή θα είναι ακόμη χαμηλότερη από το Συμβατικό Όριο”.

Μ.Μ.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

5:31 μμ

Παπουτσάνης: CEO προέβη μέσω εταιρείας του σε αγορά μετοχών

5:17 μμ

Εμμονική απομόνωση: Η «βεντέτα» Σακελλαρίδη με τον Τσίπρα

5:00 μμ

Ποιος θα κάνει μπίζνα χωρίς μίζα;

4:45 μμ

EKT: Η οικονομική κρίση επιστρέφει και θα… μείνει

4:30 μμ

Όμιλος FAIS: Ολοκλήρωσε την πώληση ξενοδοχείου στη Σαντορίνη αντί 28 εκατ. ευρώ

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές