Μηταράκης: Βασική μας προτεραιότητα η ψηφιακή και άμεση έκδοση των συντάξεων

Αίθουσα Σύνταξης

10 Ιουλίου 2019, 3:12 μμ
Share

«Η ψηφιακή και άμεση έκδοση των συντάξεων αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, δήλωσε ο νέος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3 Fm». Παράλληλα τόνισε ότι θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στον Νόμο Κατρούγκαλου.

«Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο ίδιος ο υπουργός εργασίας κ. Γ. Βρούτσης, μέχρι τον Ιούνιο του 2020, το 1/3 των συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά, αυτόματα και αυθημερόν», ανέφερε.

Όπως είπε ο κ. Μηταράκης, το ασφαλιστικό είναι ένα αρκετά δύσκολο χαρτοφυλάκιο. «Ξεκινώντας θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στον νόμο Κατρούγκαλου προς μία αναλογικότερη απόδοση συντάξεων παράλληλα με την επίτευξη της μείωσης των εισφορών, μέτρα που αποτελούν βασικό μέρος του πακέτου ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης και ενίσχυσης της απασχόλησης».

Εν συνεχεία, σημείωσε πως υπάρχουν κάποιες ειδικές κατηγορίες συντάξεων που δεν εκδίδονται, εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων εγκυκλίων και «αυτή η κατάσταση είναι κάτι που η κυβέρνηση επιθυμεί να αλλάξει άμεσα».

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

9:04 πμ

Κρίσιμες ώρες για 3χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Ζεφύρι

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές