Alpha Bank: Μεταβιβάζει απαιτήσεις σε SPV

Αίθουσα Σύνταξης

24 Απριλίου 2020, 12:23 μμ
Share

Η Alpha Bank δρομολογεί το Project Galaxy που παρουσίασε στα τέλη του 2019, με στόχο την εξυγίανση του ισολογισμού της από τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα προχωρά στην προετοιμασία της συναλλαγής μέσω της μεταβίβασης και τιτλοποίησης απαιτήσεων από δάνεια και άλλες πιστώσεις καταναλωτικής, στεγαστικής και επιχειρηματικής πίστης σε εταιρείες ειδικού σκοπού (SPVs) που έχουν συσταθεί για τον λόγο αυτό.

Η ενδο-ομιλική αυτή συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην πορεία υλοποίησης του Project Galaxy, σύμφωνα με την τράπεζα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε προ ημερών η διοικητική ομάδα της Αlpha Βank προς επενδυτές και αναλυτές, στρατηγικός στόχος παραμένει η δρομολόγηση του Galaxy με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς, μόλις η διεθνής αγορά επανέλθει σε κανονικότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι λοιπές νομικές ή λειτουργικές προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ταχεία ολοκλήρωση του Σχεδίου.

Τη διαχείριση των εν λόγω απαιτήσεων που μεταβιβάζονται διατηρεί η Τράπεζα ή, κατά περίπτωση, η εταιρεία Cepal, η οποία και αποτελεί τον κύριο φορέα διαχείρισης του Project Galaxy, όπως έχει ανακοινωθεί.

Υπογραμμίζεται πως οι ανωτέρω τιτλοποιήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της Τράπεζας για τη διαχείριση των NPEs και δεν επηρεάζουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη θέση των οφειλετών φυσικών ή νομικών προσώπων και τους όρους αποπληρωμής των οφειλών, που θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται μέσω της Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Τράπεζας, η ονομαστική αξία των προς τιτλοποίηση δανείων ανέρχεται σε 12 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει ενυπόθηκα προβληματικά δάνεια από όλες τις κατηγορίες χορηγήσεων, καθώς και ανεξασφάλιστα δάνεια ονομαστικής αξίας 1 δισ. ευρώ.

B.A.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

9:04 πμ

Κρίσιμες ώρες για 3χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Ζεφύρι

8:53 πμ

Έβδομος θάνατος κρατούμενου στον Άγιο Στέφανο Πατρών

8:46 πμ

Αιματηρό ξημέρωμα στη Γάζα με νέες ισραηλινές επιδρομές

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές