BΙΟΚΑΡΠΕΤ: Μεγάλη στροφή στα φωτοβολταϊκά ως αντίδοτο στον κορονοϊό

Μαρία Μπακοπούλου

17 Αυγούστου 2020, 6:58 πμ
Share

Ήταν κάτι που υπήρχε αρκετό καιρό ως σκέψη στο τραπέζι, αλλά οι απώλειες του lockdown επίσπευσαν τη διαδικασία, προκειμένου πλέον να ενισχυθεί αυτό το επιχειρηματικό μέτωπο για την εισηγμένη, που θα μπορούσε, πιθανότατα, να τις αντισταθμίσει και να τονώσει τα έσοδα.

Ακολουθώντας το παράδειγμα εταιριών του εξωτερικού, η Βιοκαρπέτ απέκτησε τις προηγούμενες ημέρες άδεια 10 MW μετά από ηλεκτρονική δημοπρασία της ΡΑΕ, προκειμένου να προχωρήσει σε σχετικό έργο φωτοβολταϊκών.

Σύμφωνα με πηγές από την εταιρία, το εν λόγω έργο αναμένεται να υλοποιηθεί σχετικά άμεσα, μέσα στην επόμενη χρονιά.

Πρόκειται μάλιστα για το μεγαλύτερο έργο της εταιρίας έως σήμερα, με το οποίο πλέον το δυναμικό του ομίλου σε Φ/Β θα ανέρχεται σε 20 ΜW, την ώρα που υπάρχει μία άλλη άδεια παραγωγής για ένα έργο της θυγατρικής ΕΞΑΛΚΟ 10 MW.

Πληροφορίες, επίσης, θέλουν τον όμιλο Βιοκαρπέτ θα καταθέτει εντός του 2020 και νέες αιτήσεις σε Φ/Β ύψους 20 ΜW, προκειμένου να ενδυναμώσει τη παρουσία του στο τομέα των ΑΠΕ κάτι το οποίο θα βοηθήσει και στα συνολικά οικονομικά αποτελέσματα.

Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που οι επιπτώσεις του κορονοϊού είναι ήδη εμφανείς στην εταιρία, καθώς η δραστηριοποίησή της στους κλάδους του τουρισμού και των κατασκευών, απ’ όπου παλαιότερα αντλούσε κέρδη, κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με πηγές από τη Βιοκαρπέτ, μακροπρόθεσμα δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις του κορονοϊού στα οικονομικά της μεγέθη, ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι θα επηρεάσουν τον τζίρο της συνολικά μέσα στο έτος.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι η εισηγμένη ήταν από τις από τις πρώτες εταιρίες που σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους λόγω κορονοϊού, βάζοντας τους εργαζόμενους σε αναστολή.

Την ίδια στιγμή, σε ό,τι αφορά τις καθαρές πωλήσεις του ομίλου, αυτές ανήλθαν κατά την χρήση του 2019 σε 125,75 εκατ. ευρώ έναντι 119,41 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη χρήση του 2018, αυξημένες κατά 5,31%.

Παράλληλα, οι εξαγωγές του ομίλου ανήλθαν κατά την χρήση του 2019 σε 71,38 εκατ. ευρώ έναντι 68,37 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη χρήση του 2018.

Οι, δε, πωλήσεις στο εσωτερικό της χώρας ανήλθαν κατά την χρήση 2019 σε 54,38 εκατ. ευρώ έναντι 51,04 εκατ. ευρώ το 2018, με την αύξηση να υπολογίζεται στο 6,54%.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές