Deutsche Bank: Καλύτερο των εκτιμήσεων το τρίμηνο των ΕΛΠΕ

1Voice.gr

1 Σεπτεμβρίου 2011, 12:00 πμ
Share

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια στο β΄ τρίμηνο 2011, σύμφωνα με τη Deutsche Bank, η οποία διατηρεί τη σύσταση hold και την τιμή-στόχο των 7,25 ευρώ. Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια στο β΄ τρίμηνο 2011, σύμφωνα με τη Deutsche Bank, η οποία διατηρεί τη σύσταση hold και την τιμή-στόχο των 7,25 ευρώ.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι τα καθαρά κέρδη (χωρίς την επίδραση των αποθεμάτων), ήταν 60% υψηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

«Αν και τα αποτελέσματα διύλισης ήταν καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, το μεγαλύτερο μέρος τους οφειλόταν σε μη λειτουργικά items» προσθέτει η τράπεζα.

Παράλληλα, διατηρεί δε την εκτίμηση ότι η λειτουργική βελτίωση δεν θα γίνει εμφανής πριν από το 2012, και για αυτό διατηρεί τη σύσταση και την τιμή-στόχο.

Σε ό,τι αφορά στις προοπτικές, η αναβάθμιση του διυλιστηρίου σημειώνει πρόοδο, με αυτό της Θεσσαλονίκης να βρίσκεται ακόμη στην έναρξη. Η πιο σημαντική αναβάθμιση στην Ελευσίνα, είναι κατά 90% ολοκληρωμένη και παραμένει σε σωστή τροχιά για την ολοκλήρωσή της στο τέλος του έτους.

Τέλος, εκτιμά ότι ενώ τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν αρνητικά κατά 26 εκατ. ευρώ εξαιτίας των απεργιών, η επιτυχημένη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τα εργατικά σωματεία θα δώσει ώθηση στα EBITDA κατά 54 εκατ. ευρώ μέχρι το 2013.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές