Υπερταμείο: Αναζητά συμβούλους για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Αίθουσα Σύνταξης

19 Μαΐου 2021, 12:07 μμ
Share

Ξεκινούν πλέον οι διαδικασίες αξιοποίησης των 23 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, θέμα άρρηκτα συνδεδεμένο με την τουριστική της ανάπτυξη, με αφετηρία το αεροδρόμιο Καλαμάτας για το οποίο δρομολογείται από σήμερα από το Υπερταμείο (Ε.Ε.ΣΥ.Π.), ο διαγωνισμός για την αναζήτηση συμβούλων.

Οι σύμβουλοι που θα επιλεγούν θα αναλάβουν να ακτινογραφήσουν το αεροδρόμιο, να εντοπίσουν και να αξιολογήσουν τις επενδυτικές ανάγκες σε συνδυασμό με τις εναλλακτικές δυνατότητες και συμβατικές δομές και να σχεδιάσουν το διαγωνισμό για την ανάθεση μακροχρόνιας σύμβασης παραχώρησης.

Τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια, -ένα εκ των οποίων είναι η Καλαμάτα- αποτελούν μέρος του συνολικού συστήματος αεροπορικών μεταφορών, καθώς εντάσσονται και στην Εθνική Στρατηγική για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση γίνεται σήμερα μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διοίκησης του Υπερταμείου για την προκήρυξη του πρώτου σχετικού διαγωνισμού. Σημειώνεται ότι, το 2019, η επιβατική κίνηση στα 23 περιφερειακά αεροδρόμια διαμορφώθηκε σε 1.8 εκατ. ταξιδιώτες, ενώ οι πτήσεις ξεπέρασαν τις 36.000.

«Η ανάπτυξη της χώρας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας», σημείωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σημαντική την απόφαση. «Το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αεροδρόμια της χώρας με εντυπωσιακή αύξηση της κίνησης κατά τα τελευταία χρόνια. Η αναβάθμισή του θα συμβάλει περαιτέρω στην τουριστική και γενικότερη ανάπτυξη του νομού και ευρύτερα της περιφέρειας Πελοποννήσου, κάτι που, έχουν ήδη επισημάνει εμφατικά και οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί και παραγωγικοί φορείς. Ενδεικτικό ως προς αυτό άλλωστε είναι το γεγονός ότι από τους 341 χιλιάδες ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο Καλαμάτας το 2019, οι 317 χιλιάδες ήταν από το εξωτερικό».

Η προκήρυξη του διαγωνισμού από την πλευρά της ΕΕΣΥΠ αφορά στην πρόσληψη τριών συμβούλων (Χρηματοοικονομικού, τεχνικού/κυκλοφοριακού και νομικού) που θα αναλάβουν να σχεδιάσουν τη βέλτιστη πρόταση αξιοποίησης σχετικά με τη σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Μέσα στο σχεδιασμό που απαιτείται να υλοποιηθεί από τους συμβούλους, περιλαμβάνονται η διαγνωστική μελέτη και προτάσεις/λύσεις αξιοποίησης του αεροδρομίου μέσα από την κατάρτιση ενός επιχειρησιακού σχεδίου (business plan) καθώς και η συνδρομή στις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

5:31 μμ

Παπουτσάνης: CEO προέβη μέσω εταιρείας του σε αγορά μετοχών

5:17 μμ

Εμμονική απομόνωση: Η «βεντέτα» Σακελλαρίδη με τον Τσίπρα

5:00 μμ

Ποιος θα κάνει μπίζνα χωρίς μίζα;

4:45 μμ

EKT: Η οικονομική κρίση επιστρέφει και θα… μείνει

4:30 μμ

Όμιλος FAIS: Ολοκλήρωσε την πώληση ξενοδοχείου στη Σαντορίνη αντί 28 εκατ. ευρώ

4:16 μμ

Παγιδευμένη η Αθήνα στον… ιστό του Ζελένσκι

4:02 μμ

Αντίστροφη μέτρηση για το κόμμα Σαμαρά

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές