Αστυπάλαια: Το πρώτο πράσινο project

Ανδρέας Μαραθιάς

2 Ιουνίου 2021, 9:59 πμ
Share

Στην Αστυπάλαια θα βρεθεί σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το νησί που φιλοδοξεί να πρωτοπορήσει στην ηλεκτροκίνηση με το project της Volkswagen. 

 
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για τα επόμενα πράσινα ενεργειακά βήματα, ενώ θα αναφερθεί και σε νησιά που σε επόμενη φάση θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αστυπάλαιας με ανάλογα πράσινα ενεργειακά πρότζεκτ. Επίσης θα ανακοινώσει τη λειτουργία της πλατφόρμας e-astypalea μέσω της οποίας κάτοικοι και επιχειρηματίες του νησιού θα μπορέσουν να πάρουν επενδύσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 3.00′ μ.μ. θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen AG, Dr Herbert Diess, ενώ στις 4.15′ μ.μ. θα παραβρεθεί στην παράδοση δωρεάς υπηρεσιακών αυτοκινήτων και φορτιστών από τη Volkswagen στις τοπικές αρχές (Αστυνομία, Λιμενικό).

Τέλος, στις 5.30′ μ.μ.  θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα “Astypalea: smart & sustainable island – Progress Report, from vision to action”.

Τον πρωθυπουργό στην Αστυπάλαια θα συνοδεύουν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές