Τη σύσταση για «αγορά» και την τιμή-στόχο των 9,5 ευρώ διατηρεί για την μετοχή του ΟΤΕ η UBS σε ανάλυσή της με ημερομηνία 15 Απριλίου, με αφορμή την ανακοίνωση της κυβέρνησης για πώληση ποσοστού. Τη σύσταση για «αγορά» και την τιμή-στόχο των 9,5 ευρώ διατηρεί για την μετοχή του ΟΤΕ η UBS σε ανάλυσή της με ημερομηνία 15 Απριλίου, με αφορμή την ανακοίνωση της κυβέρνησης για πώληση ποσοστού.
Η UBS αναμένει ότι το ποσοστό που θα πωληθεί θα είναι της τάξης του 10%, με premium 15% .
«Εάν γινόταν σήμερα, θα ήταν στην τιμή των 9,14 ευρώ περίπου» αναφέρει η τράπεζα.
Η άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς από την Deutsche Telekom, θα ανεβάσει το συνολικό ποσοστό της γερμανικής εταιρείας στον ΟΤΕ στο 40% και αυτό του δημοσίου στο 10%.
Το πιο σημαντικό είναι ότι θα επιτρέψει στην DT να αρχίσει να αγοράζει μετοχές από το 50% freefloat, καθώς τώρα δεν της επιτρέπεται να αυξήσει τη συμμετοχή της. Η σύσταση για «αγορά» διατηρείται καθώς η UBS θεωρεί ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος μπορεί να φέρει σημαντική εξοικονόμηση κόστους για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των χαμηλών εσόδων.
Τέλος, θεωρεί πως ο ανταγωνισμός στον κλάδο της κινητής εμφανίζεται να σταθεροποιείται στην Ελλάδα μετά από 18-24 σκληρούς μήνες, ενώ εκτιμά πως το 2010 θα σηματοδοτεί το έτος-ναδίρ για τις επιστροφές κεφαλαίου και θα υπάρξει βελτίωση από το 2011 και μετά.




































