Μεγαλύτερη από το αναμενόμενο η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας

Αίθουσα Σύνταξης

11 Νοεμβρίου 2021, 10:19 πμ
Share

Υψηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκε η βρετανική οικονομία τον Σεπτέμβριο, μετά την άνοδο στους κλάδους των κατασκευών και των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλου ειδησεογραφικού δικτύου, το ΑΕΠ Γηραιάς Αλβιώνας αυξήθηκε κατά 0,6% σε σύγκριση με τον Αύγουστο – η κίνηση ήταν μεγαλύτερη από το +0,4% που περίμεναν οι αναλυτές στις προβλέψεις τους.

Η οικονομία έτρεξε με 1,3% το τρίτο τρίμηνο και ήταν 2,1% χαμηλότερα από το επίπεδο που είχε φτάσει πριν χτυπήσει η πανδημία.

Το αποτέλεσμα σε τριμηνιαία βάση ήταν ελαφρώς πιο αδύναμο από την πρόβλεψη της Τράπεζας της Αγγλίας. Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική τράπεζα σόκαρε τις αγορές πριν από λίγες ημέρες καθώς δεν προχώρησε σε αύξηση επιτοκίων, όπως αναμενόταν.

Την ίδια ώρα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,4% μηνιαίως και το εμπορικό έλλειμμα, εξαιρουμένων των πολύτιμων μετάλλων, διευρύνθηκε στα 4,3 δισ. στερλίνες το τρίτο τρίμηνο.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές