Το ποσοστό της Yeonama Holdings, συμφερόντων Μελισσανίδη, στον ΟΠΑΠ απέκτησε η Allwyn, αντί τιμήματος 327,4 εκατ. ευρώ.
Όπως έγινε γνωστό, η Allwyn, η οποία ανήκει στον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Karel Komarek, συμφώνησε να εξαγοράσει μειοψηφικό μερίδιο στην SAZKA Delta AIF Variable Investment Company, μέσω της οποία η Allwyn ελέγχει μερίδιο στον ΟΠΑΠ.
Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας η συμμετοχή της Allwyn στον ΟΠΑΠ διαμορφώνεται πλέον στο 48,1%.
Έτσι, η «οικονομική συμμετοχή» (economic interest) της Allwyn, δηλαδή το ποσοστό που αντιστοιχεί στο μερίδιο σε διανομές μερισμάτων και όχι στα δικαιώματα ψήφου, στον ΟΠΑΠ θα αυξηθεί από περίπου 41,2% σε περίπου 48,1%, συμπεριλαμβανομένου και του ποσοστού 14,15% που ελέγχει άμεσα η SAZKA Group.
Από την πλευρά του ο CEO της Allwyn, Robert Chvatal, ανέφερε πως η συγκεκριμένη εξαγορά ολοκληρώνει μία σειρά συναλλαγών μέσω των οποίων αποκτήθηκαν τα μερίδια άλλων μετόχων στη SAZKA Delta την τελευταία τριετία.
Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google#Tags
Μελισσανίδης - ΟΠΑΠ - ποσοστό - Τσέχοι






































