Έκτακτη σύγκληση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων – Λήγει αύριο το τελεσίγραφο για τα ρούβλια

Αίθουσα Σύνταξης

30 Μαρτίου 2022, 12:34 μμ
Share

Εκπνέει την Πέμπτη το τελεσίγραφο της Μόσχας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συγκαλεί εκτάκτως συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων, σήμερα, Τετάρτη, 30 Μαρτίου, καθώς εκπνέει το τελεσίγραφο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 31 Μαρτίου για την πληρωμή των συμβάσεων προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Σκοπός της σύσκεψης είναι η αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων για την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας από τη Ρωσία.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας, ο Πρόεδρος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης και Β Αντιπρόεδρος της ΡΑΕ, Δημήτρης Φούρλαρης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κώστας Ξιφαράς, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Ιωάννης Κοπανάκης και εκπρόσωπος της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ανακοινώσει πως θα δέχεται μόνο ρούβλια για την παροχή φυσικού αερίου.

Είχε κάνει λόγο για αθέτηση των υποχρεώσεών της Δύσης έναντι της Ρωσίας.

«Λάβαμε την απόφαση για μετατροπή των πληρωμών για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη σε ρούβλια το συντομότερο δυνατό», ανέφερε

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει φυσικό αέριο στις ποσότητες και τις τιμές των προηγούμενων συμβάσεων.

Χτες ο Πεσκόφ επέμεινε στην κυβερνητική θέση να πληρώνονται οι προμήθειες φυσικού αερίου σε ρούβλια από τους Δυτικούς΄.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass,  πως «οι πληρωμές μπορούν να γίνουν μόνο σε ρούβλια… Οι εταιρείες πρέπει να κατανοήσουν τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και την διαφορετική κατάσταση που έχει προκύψει, λόγω του οικονομικού πολέμου που διεξάγεται κατά της Ρωσίας».

Ταυτόχρονα, ο Πεσκόφ τόνισε για άλλη μια φορά ότι «δεν υπάρχει δωρεάν αέριο» και σημείωσε ότι με τη μετάβαση στην πληρωμή σε ρούβλια, στην πραγματικότητα, η κατάσταση δεν αλλάζει.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

9:04 πμ

Κρίσιμες ώρες για 3χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Ζεφύρι

8:53 πμ

Έβδομος θάνατος κρατούμενου στον Άγιο Στέφανο Πατρών

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές